Tar OTD hjem til Sotra

edit today

Den nye kontrakten med Sotra Sportsklubb innebærer at det nye messeområdet på Straume vil bli OTDs hjemsted i Bergen, ikke bare i 2014, men også i 2016, 2018 og 2020. Det skriver Sotra Sportsklubb i en pressemelding i dag. – Oljememessen OTD har hatt en veldig kraftig vekst og utvikling de siste årene. Begrensende messekapasitet har vært en stor utfordring for oss og for våre utstillere. Med de nye hallene har vi nå muligheten til å utvikle både messen og tilhørende arrangementer, sier Erlend Keilen, administrerende direktør i Offshore Media Group (OMG).

– En stor dag for næringslivet

– Denne kontrakten muliggjør bygging av ny fotballhall og åpner muligheter som arrangør og vertskap for konserter og messer, sier Dan Christensen, Styreleder i Sotra Sportsklubb. Samarbeidet med Offshore Media Group betyr videre en rask oppbygging av et eget messe- og arrangementssenter som igjen vil gi et viktig bidrag til idretten i kommunen, sier Chrisensen. – Dette er en stor og betydningsfull nyhet for næringslivet i regionen. Vår nye storstue blir et viktig samlingspunkt for hele storbergen! kommenterer en svært fornøyd VNR-leder Per C. Aarsand.

Gjør Bergen til messeby

– Det nye anlegget på Straume vil få stor betydning for Bergen som messe- og konferanseby. Samtidig skaper det muligheter til å bygge opp og invitere andre spennende aktiviteter til regionen, sier Keilen. Ordfører i Fjell kommune, Eli Berland jubler over at oljemessen nå er tilbake til Fjell Kommune, der OTD hadde sin oppstart for 13 år siden. – Det er en sann glede å få ønske OTD velkommen tilbake. Vi har fra før et godt og utviklende miljø innen olje- og gass næringen i vår region, sier Berland. Når vi nå også får OTD messen tilbake over så mange år så vil dette bety mye for hele regionen, og helt sikkert gi store ringvirkninger for resten av næringslivet. – Bare det at vi nå er i stand til å ta imot et så stort arrangement forteller jo litt om utviklingen i Fjell Kommune de siste årene, sier Berland.

Generer millioner

OTD 2012 Bergen trakk over 22000 besøkende og 350 utstillere fra norsk og internasjonal oljeindustri til Bergen, messen var den største som noensinne er holdt på Vestlandet. Næringslivsorganisasjonen Region Stavanger estimerte nylig at OTD i år alene vil generere verdier for 250 millioner kroner i Stavanger, hvor messen vil bli arrangert annethvert år. Sotra Sportsklubb vil nå etablere en egen driftsorganisasjon for hallene og fremtidig aktivitet utenom det sportslige. I avtalen ligger det en enighet om at Offshore Media Group skal dele kompetanse og bidra til å bygge opp erfaring til å gjennomføre både OTD og andre messer. Utbyggingen vil samlet gi et messesenter på ca 19,000 kvadratmeter. Det er i seg selv like mye som det samlede messearealet som er tilgjengelig i Bergensregionen i dag, og innebærer altså en dobling av regionens messekapasitet. Hallen bygges primært som en idretts-/fotballhall, men tilrettelagt for store messer og konserter. Dette sikrer full bruk hele året.  

Les også

Meny