Slik ser Sartor Holding for seg det nye hotellet midt i Sotra Kystby. Illustrasjon: Tomas Stokke (Haptic)

Thon skal drifte Sartor-hotell

edit today

Nyhetene som bekrefter Sartor Holdings storsatsing kom på næringslivsseminaret «Sotra – Hordalands nye arrangementhovedstad?» fredag, i forbindelse med åpningen av Sotra Arena. Direktør Thomas Skålnes snakket om idrettens plass i det nye bysamfunnet som er under utvikling på Sotra. Se bilder fra seminaret!

Oppstart neste år

– I samarbeid med Thon Hotels arbeider vi med å etablere et Thon Conference Hotell i sentrum av Sotra Kystby. Dette arbeidet inkluderer en av de fremste restaurant-driverne i Oslo, med tanke på drift av en gourmet-restaurant i hotellet, sa Skålnes, og la til at det også vil bli etablert en musikkbar. Restaurantkjeden Egon skal også etablere seg i den nye byen, kunne Skålnes opplyse. Hotellet vil få 220 – 245 rom og en konferansedel med plass til 200 personer. Bakgrunnen for hotellplanene er en markedsundersøkelse som avdekket stor interesse for et hotell på Straume. Planlagt byggestart er allerede neste år, og planen er at det skal stå ferdig første halvår 2016. – Sotra Arena vil være en utrolig viktig del av det som skal skje her de neste årene. I tillegg til å trekke store arrangementer, vil anlegget bidra til at det er kjekt å bo på Sotra og at det blir en spennende destinasjon, sa Skålnes. Også den nye kinoen med fem saler og Vil Vite-senteret blir en viktig del av kystbyen. Kinoen skal åpnes i mai 2015 og vil fremstå som den mest moderne i Norden.

Hotell og alkohol

Administrerende direktør Øystein Flenning i Telenor Arena understreket i sitt innlegg betydningen av hotellkapasitet i nærområdet. – Med god hotellkapasitet kan man tiltrekke seg langt flere arrangementer, sa han. I motsetning til Sotra Arena, drives Telenor Arena kommersielt. Salg av mat og drikke utgjør 50 prosent av arenaens totale virksomhet, og konserter og bedriftsmarkedet er de store driverne innenfor mat og drikke. I tillegg til moms-regelverket, som begrenser Sotra Arenas muligheter for inntjening, legger de alkoholpolitiske retningslinjene i Fjell kommune begrensninger på alkoholservering i hallen. – Det ville være en katastrofe for driften om vi ikke kunne servere alkohol, advarte Flenning. Fjell-ordfører Eli Å. Berland (H) understreket at hallen er bygget for idrett og at det ikke er meningen at kommunen skal tjene penger på den. Seminaret ble arrangert av Vest Næringsråd og Norges Håndballforbund Region Vest.

Les også

Meny