Meland 22. oktober 2012. Vestkyst Bygg bygger en åttemannsbolig på Mjåtveit. Krzysztof Migas (bak til venstre) og Dag Kristian Loftås arbeider med takmønene. Foto: Eivind Senneset

Tjeldstøbedrift setter salgsrekord

edit today

I lokalene til Vestkyst Bygg på Tjeldstø i Øygarden vokser vegger frem, fraktes avgårde og settes sammen som legoklosser til hus på få dager. Etter at bedriften ble utropt til gasellevinner i Hordaland i 2012, har pågangen vært større enn noen gang. Det forteller styreleder May-Britt Heggholmen og daglig leder Per Inge Pedersen. I går fikk de melding om at de har satt ny rekord i Vestlandshus-kjeden, med 70 solgte boenheter i 2012. Salgsresultatet er det beste noen gang fra en enkelt forhandler i kjedens historie. En fantastisk prestasjon, mener direktør Dagfinn Helsem i Vestlandshus.

Enorm vekst

– Gasellekåringen har vært veldig betydningsfull for bedriften. Vi har fått veldig mye omtale og mange flere kunder har hørt om oss, vi får mange henvendelser og har fått flere tilbud og mer arbeid, sier Pedersen beskjedent og legger til at det nesten kan bli litt for mye av det gode: – Vi har vokst mye veldig fort, og man mister litt kontrollen og oversikten. Dette er i utgangspunktet en roligere tid på året, men vi har nå full drift med tilsvarende bemanning som vi hadde i den travleste perioden i fjor. Jeg er ikke helt sikker på hvordan vi skal klare å håndtere det når våren kommer og pågangen tradisjonelt tar seg opp, sier han til vnr.no. – Å si nei til et oppdrag sitter veldig langt inne så det vil vi helst unngå, sier Heggholmen.

Knapp tilgang på fagfolk

De har nå 30 ansatte og ti innleide. Over halvparten av oppdragene er på bergenssiden av Sotrabroen, men det har aldri vært aktuelt å flytte bedriften ut av Øygarden. De ansatte ønsker å jobbe i nærmiljøet. Mangel på håndverkere er et hinder for videre vekst. – Norske fagfolk får jobb hos oss på dagen, lokker hun.

– Vi følte oss litt små

Da eieren valgte å avvikle driften av byggefirmaet, fikk de ansatte kjøpe driftsmidlene. De fire årsregnskapene Vestkyst Bygg har levert etter etableringen i 2008 førte byggefirmaet til topps på fjorårets gaselleliste i Hordaland. – Vi følte oss litt små i selskap med de store bedriftene. Det har fått oss til å innse at vi er litt sjenerte, vi ser at det lønner seg å være synlig og stikke hodet frem. Vi er blitt mer bevisste på verdien av å møte folk, bygge nettverk og markedsføre oss. Mye handler om å skaffe kontakter som man kan dra nytte av senere, påpeker Heggholmen.

Anerkjennelse

Som medlem av Vestlandshus-kjeden får Tjeldstø-bedriften mye drahjelp. Det har de virkelig gjort seg fortjent til. I 2009 ble Vestkyst Bygg kåret til Årets nykommer i husbyggerkjeden, og i 2011 et diplom for høy lojalitet. Ved siden av diplomene på veggen henger beviset på gasellekåringen i DN. – Dette må vi jo begynne å bruke i markedsføringen, sier Pedersen med et smil. Vestkyst Bygg har over 40 oppdrag som venter, og arbeider for tiden blant annet med 23 leiligheter i Meland kommune.

Les også

Meny