Myndighetenes innstramming av regelverket, gjør det stadig vanskeligere for bedriftene å klare seg uten hjelp til regnskapsføringen. Det merkes, sier styreleder Yngve Ådland og daglig leder Monica Nygård Jetmundsen i ODB-Regnskap AS. Foto: vnr.no

– Tradisjonell bokføring snart historie

edit today

Bokføringslov og skjerpede forskrifter medfører økte krav til kontroll og dokumentasjon. Dette gjør at det blir vanskeligere for bedriftene å klare seg uten hjelp til regnskapsføringen, sier Yngve Ådland, styreleder i ODB-Regnskap AS. – Vi ser en dreining av at elektroniske betalingsløsninger, e-faktura og andre tekniske løsninger for datafangst erstatter tradisjonell bokføring/punching. Dette vil føre til at regnskapskontorene i enda større grad vil bli en kompetanseleverandør med større fokus på rådgivning, sier Yngve Ådland, styreleder i ODB-Regnskap AS.

Sotras største regnskapskontor

Bransjen går mot større enheter som tilbyr bredere tjenester. Etter fusjonen mellom Økonomi og Databistand AS og Sartor Regnskap AS i november er ODB-Regnskap AS Sotras største regnskapskontor med 19 ansatte, deriblant 10 autoriserte regnskapsførere – ledet av Monica Nygård Jetmundsen, som nå har tre ganger så mange ansatte i staben sin som da hun ledet Sartor Regnskap. – Økte krav i regelverket stiller større krav til kompetanse. Man bruker i større og større grad teknologi for å fange data. Å kunne tilby gode og tilpassede totalløsninger til bedriftene blir viktig for det nye selskapet, sier daglig leder i ODB-Regnskap, som har 21 års erfaring i bransjen.

«Skreddersydd»

Etter fusjonen er selskapet i stand til å levere nettopp «pakkeløsninger» få andre selskaper kan matche dem på, med kompetanse om både regnskap, IKT-drift og programvareløsninger. Og de har ressurser til å håndtere etterspørselen. – Vi har et strategisk samarbeid med Datadrift Vest AS, som setter oss i stand til å tilby Regnskapsnett-produktet. Regnskapsnett gir bedriftene en spesialtilpasset økonomi- og logistikkløsning på nett som åpner for sømløs arbeidsfordeling mellom regnskapskontor og bedrift, sier styrelederen.

– Vi flotter oss litt

ODB-Regnskap er installert i nybygget til Sartor Maskin, sør i Straume Næringspark, hvor nye rutiner, nye systemer og nytt arbeidsmiljø skal bygges før videre strategi skal legges. Med sjøutsikt og nyinnredet kontormiljø i tredje etasje, er det ikke mangel på inspirasjon, forteller daglig leder. – Vi har et ønske om å utvide staben med en revisor i løpet av 2013. Etter fusjonen har vi et stort kompetansemiljø som vi tror vil være attraktivt for arbeidssøkere, legger hun til.

Mer fritid

Anne Grete og Yngve Ådland etablerte Økonomi og Databistand i 1992. Selv om de nå ikke er en del av den daglige driften av ODB-Regnskap, vil de fortsatt samarbeide tett med regnskapskontoret gjennom sitt konsulentselskap Agile Konsult AS som de driver i Straume Teknologisenter. Etter mange års hardt arbeid som gründer, ønsker Ådland å ha mer fritid. – Jeg spiller gitar på frilansbasis og jeg håper at det nå blir mer tid til både familie og min lidenskapelige hobby, sier Ådland, som har akkompagnert artister som Julian Berntzen.  

Les også

Meny