– Trenger hjelp til å finne fasiten

edit today
Torsdag 16. april skal Formannskapet i Øygarden få se førsteutkastet til lokal krisepakke for næringslivet. Tidlig samme dag stiller ordfører Tom Georg Indrevik til nytt nettmøte.

– Vi har ikke fasiten, men vi kan få hjelp til å finne den, sier Indrevik, og inviterer næringslivet i Øygarden til å komme med enda flere innspill til hva kommunen kan bidra med i koronakrisen.

En arbeidsgruppe på seks personer er satt ned, og disse vil møtes jevnlig de neste dagene for å ha utkastet klart. Like over påske vil innholdet i pakken bli kjent for næringslivet. Det er dette og andre spørsmål fra bedriftene i Øygarden Indrevik vil snakke om og svare på i nettmøtet.

– Kom gjerne med innspill til andre ting vi kan gjøre, eller spørsmål til det vi allerede gjør!

222 prosents økning i ledige

Siden forrige nettmøte den 18. mars, har svært mye skjedd. Tallet på permitterte har skutt i været, og vi har for lengst passert oljekrise-toppen antall arbeidsledige.

I Vestland fylke var det utenom Bergen, Øygarden som hadde den største økningene i tallet på arbeidsløse i mars. 2106 var arbeidsledige da vi kom til april. Det er 1451 flere enn samme tid i gjor. En økning på 222 prosent.

Ifølge NAV er 10,2 prosent av arbeidsstyrken i kommunen nå arbeidsledige

– Kan vare lenge

– Det som har skjedd er at våre verste spådommer og største frykt har slått til. Det er blitt verre og mer omfattende enn noen kunne tenke seg, mener ordføreren.

Han merker at koronakrisen er spesiell på den måten at man ikke kan planlegge den fullt ut. Utviklingen skjer i en retning og et tempo som ingen kunne sett på forhånd.

– Næringslivet i Øygarden er dobbelt rammet i og med at oljeprisen har gått så betydelig ned også. På grunn av det vil krisen treffe veldig forskjellig på bedriftene i område. Vår nedstengning vil nok holde seg mye lenger frem i tid, tror han.

Ser fremover – midt i krisen
FEKK INNSPEL: – Vi har fått tydelege tilbakemeldingar om at koronakrisen treffer oss kraftig. Eg har notert ned alle innspela som er komne inn, seier ordførar Tom Georg Indrevik. Også på bildet: Christina Bollman, Rikard Toft Ledang og Kurt Andreassen.

Ett møte, trekker Indrevik frem, som det sterkeste den siste måneden. Møtet med ti bedriftsledere fra ti ulike bransjer, som Vest Næringsråd satte opp til ham og kommuneledelsen.

– Det videomøtet vil jeg aldri glemme i mitt politiske liv. Det var så ærlige historier, og det ble så sterkt. Dette dreier seg om enkeltbedrifter, familiebedrifter og livsverk. Det gjør dette veldig spesielt, sier Tom Georg Indrevik.

Selv om det er svært alvorlig for mange arbeidsplasser, og at vi akkurat nå står midt i situasjonen, merker han også et næringsliv som klarer å ha tanker om fremtiden.

– Vi har snudd oss før og skal gjøre det igjen, sier han.

Les også

Meny