Alf Roald Sætre vil gjøre dette skuret om til turistinformasjon og båtterminal for reiselivet på Sotra og i Øygarden.

Turistinformasjon for øyriket i vest?

edit today

– Her kan det bli kjempefint med litt oppussing. Vi trenger en terminal med informasjon om reisemålene, toaletter, og kanskje en kafe. Dette kan bli et fast sted i Bergen for reiselivet i Fjell, Sund og Øygarden, sier Sætre til vnr.no. Han er mest kjent som Skjellmannen. Sammen med diplomkokk Odd Einar Tufteland, driver han restaurant Cornelius AS på Holmen, utenfor Brattholmen. Nylig startet de også sjømatrestauranten Cornelia i Kjøttbasaren. Forslaget om å gjøre Skur 8 om til en portal for reisende som vil oppleve kysten vest for Bergen, kom på VNR og Kysteventyrets studietur til Hardanger torsdag. Det ble godt mottatt. – Dette er et veldig spennende forslag som vi gjerne vil vite mer om, sier prosjektleder Line Steinsland. Hun ser for seg at en slik terminal kan bli svært nyttig i forbindelse med “pakketurer” for turistene, som Kysteventyret skal sy sammen.

Arbeider med “pakketurer”

Innen 1. juli skal brosjyrer med ulike “pakker” ligge klare på alle hoteller, forteller Bjørn Christensen, som skal jobbe med pakking og prising fremover. Arbeidet er i startfasen. Målet er å få til et online bookingsystem som regner ut priser ut fra hvilke severdigheter kundene krysser av. Alf Roald Sætre er opptatt av at båtturen for svært mange er en opplevelse i seg selv, og at det kan forsterke opplevelsen av kysten. Han ser for seg et mulig samarbeid med Loyal. Sætre har selv en ide om en opplevelsespakke: – En tur til Salma på Bømlo først, middag hos oss på Cornelius og overnatting på Panorama, foreslår han.

Vil kontakte havnemyndighetene

Cornelius benytter seg allerede av kaien ved Skur 8, som ombordstigningssted for restaurantgjester som trenger skyss ut til restauranten på Holmen. I høysesongen blir det satt opp faste, daglige avganger. Sætre ønsker å legge forholdene bedre til rette for gjestene, med en innbydende terminal. Dette vil han gjøre i samarbeid med Kysteventyret. – Båttransport er dyrt, derfor er samarbeid viktig, sier han. I Skur 7 ligger terminalen til Statsraad Lehmkuhl. Sætre er klar til å oppgradere nabobygget. – Vi har allerede finansieringen i orden, men vil gjerne ha Kysteventyret med på laget før vi tar dialogen med myndighetene, sier han.

Inspirasjon fra Hardanger

En rekke foredragsholdere stimulerte til videre arbeid med Kysteventyret, da rundt 30 deltakere la turen til Øystese og Voss for å lære om turisme sist uke.

Les også

Meny