– Vi blir enda sterkere og kan vokse både lokalt og nasjonalt

edit today
Sartor & Drange er solgt til det svenske infrastrukturkonsernet Eleda.

– Vi ser Eleda som en helt rett langsiktig eier, vi er likesinnede og forenes av vår entreprenørånd, sunne verdier og en drivkraft for å utvikle virksomheten og bidra til samfunnsutviklingen, sier Arild Bøthun, administrerende direktør i Sartor & Drange.

Sartor & Drange vil gå inn som et av 10 plattformselskaper i Eleda og være en del av Eleda Norge. Tidligere eiere og nøkkelpersoner i Sartor & Drange vil fortsette i sine operative roller og bli medeiere i Eleda.

Kjøpet vil ikke ha praktiske konsekvenser for kunder og ansatte i Sartor & Drange.

Ser for seg ytterliggere vekst

– Siden vi fortsatt har lyst til å være aktive eiere, men nå gjennom et større felleskap, reinvesterer vi et betydelig beløp i Eleda. Sammen med de andre selskapene innen Eleda ser jeg at vi vil bli enda sterkere og kunne vokse både lokalt og nasjonalt, sier Bøthun.

Eleda Norge vil etter kjøpet av Sartor & Drange ha en årsomsetning på nærmere tre milliarder kroner og mer enn 500 ansatte. Det gjør dem til en av de største anleggsentreprenørene på nasjonalt nivå.

– Sartor & Drange er et strategisk viktig kjøp for Eleda. Vi har nå tre plattformselskaper på det norske markedet, og det er et bevis på at vi kan og vil fortsette å ekspandere i Norge med målet om å befeste vår posisjon som en ledende aktør innen anlegg i Norden. Jeg ser frem til å se hva vi sammen kan oppnå på det norske og svenske markedet for å fortsette å bygge bærekraftig infrastruktur, sier Johan Halvardsson, konsernsjef i Eleda.

Les også

keyboard_arrow_up