– Vi drilles i lagarbeid og problemløsing

edit today

Hun er lektor ved Høgskolen i Bergen (HiB), samt seniorfasilitator innenfor kompetanse og rekruttering i NCE Subsea. Denne uken gjestet hun energimessen til teknologielevene på Sotra Vidaregåande Skule, som ble arrangert i samarbeid med Vest Næringsråd. Kantinen på Sotra Vidaregåande Skule var omgjort til et messerom med stands og utstillinger, hvor elevene fikk vist frem arbeidene som de har utviklet. Fellesnevneren for arbeidene er energisparing i et miljøvennlig perspektiv. Steffen Hoff og hans medelever presenterte sitt prosjekt for interesserte i auditoriet på skolen – vindmøllen som de har utviklet fra ide til ferdig produkt kunne beskues i kantinen etterpå. Les også: Petter Smart-spirer med egen utstilling – Jeg er veldig imponert over hvor praktisk orientert elevene er, sier Røkenes til vnr.no. Hun er en stor tilhenger av praksisnær undervisning. – Ved å arbeide på denne måten får elevene en bedre forståelse av hvordan næringslivet fungerer, mener hun.

Drømmer om havbunnen

Teknologielevene kan knapt drømme om bedre arbeidsmuligheter enn det som finnes for øyeblikket. Næringslivet har et stort og udekket behov for kompetanse på teknologi. Hoff har et klart mål om å komme inn på subsea-studiet på Straume etter videregående. Det er det mange andre som gjør også, men ifølge Røkenes er det liten grunn til å fortvile om man ikke kommer gjennom nåløyet. – Det er andre fag som kan være vel så attraktive som undervannsteknologi. Elektroingeniører, for eksempel, er veldig etterspurte, sier hun. – Det er veldig kjekt å få presentert det vi har laget på denne måten, vi er egentlig veldig stolte. Neste steg nå blir å bygge en vindtunnel som skal brukes til testing – det blir spennende, sier Hoff.

Skuffende få fra næringslivet

Assisterende rektor Erik Strøm er skuffet over at ikke flere representanter fra næringslivet benyttet sjansen til å møte elevene, men ønsker likevel å gjøre et nytt forsøk neste år. – Vi har en jobb å gjøre for å få bedriftene mer på banen. Vil du rekruttere må du vise interesse for ungdommene, investere tid og tenke langsiktig. Ellers var dette en nyttig erfaring for elevene, mener Strøm.  

Les også

Meny