Siem Wis på OTD 2012. Begge foto: Inger Elise J. Økland.

– Vi er her for å rekruttere

edit today

– Vi er her først og fremst for å tiltrekke oss potensielle jobbsøkere. Gjøre oss kjent i markedet og knytte til oss nytt personell. Det sier HR-administrator Sissel Knudsen i Siem Wis til vnr.no. I tillegg ønsker de å bruke messen til å profilere deres nyvinning som skal gjøre det enklere å kontrollere trykket i brønnene, en installasjon som har vekket interesse både nasjonalt og internasjonalt.

Jakter bacheloroppgave

Cecilie Steine går siste året på subseautdanningen på Straume. Hun er en av 2000 studenter som besøker OTD. – Jeg er på jakt etter bacheloroppgave, og vil gjerne skrive om en bedrift som kan være en potensiell arbeidsplass for meg, sier Steine og legger til: – Jeg har snakket med noen aktuelle bedrifter som var positive. Det er verdifullt å få snakke med bedriftene og høre hva de er ute etter, bli litt kjent med miljøet. Det er en kjent sak at mange bedrifter i Fjell, Sund og Øygarden sliter med å skaffe nødvendig kompetanse, særlig er mangelen på ingeniører stor. Steine opplever at bedriftene i regionen er flinke til å profilere seg mot studentene.

Ågotnes attraktivt

– Miljøet på Ågotnes er absolutt ettertraktet blant studentene på undervannsteknologi, sier Steine. Innen november må subseastudentene ha avklart hvilke bacheloroppgaver de skal gå i gang med, og Høgskolen i Bergen har tidligere uttalt til vnr.no at studenter tidvis opplever å bli sittende uten en bacheloroppgave når fristen er ute. Studenten er avhengige av å knytte til seg veiledere i bedriftene for å få gjennomført oppgavene, og skolen har oppfordret til imøtekommenhet når studentene tar kontakt. Se bildene fra OTD 2012!

Les også

Meny