– Vi ser forretningsmuligheter her

edit today

– Samhandlingen mellom skolesektoren og næringslivet er sjeldent godt i Fjell, sa Einar Vaage i Atea på Augusttreffet til VNR. Nå vurderer selskapet å etablere kontor på Sotra. 

Atea er ledende på IT-infrastruktur i Norden og Norge, og Europas nest største leverandør. Selskapet er en av samarbeidspartnerne i det VNR-støttede pilotprosjektet Utanfor Bok(s)en, et skoleprosjekt i regi av Fjell og Tranevågen ungdomsskoler.

Prosjektet ble presentert på Augusttreffet til Vest Næringsråd i Straume Teknologisenter denne uken. Teknologi, utdanning og lederutvikling sto på agendaen.

– Det er fantastisk å se hvor fremoverlent dere er her i regionen når det gjelder bruk av teknologi i undervisningen. Det sier noe om bedriftskulturen, sa regionsdirektør Einar Vaage i Atea.

Til vnr.no sier han at Utanfor Bok(s)en er et unikt skoleprosjekt, som handler om å ta i bruk digitalisert undervisning.

– Unik samhandling

– Utanfor bok(s)en er unikt ved at det er så godt forankret i skoleledelsen i kommunen. Det er også inspirerende å se hvor sjeldent god samhandlingen mellom skolesektoren og næringslivet er, mener han.

– Vi ser etter forretningsmuligheter hvor vi kan utvikle løsninger i stor skala, dette er en slik mulighet. Vi kan være med å muliggjøre ideene, sier Vaage. Han legger til at selskapet lenge har jobbet med skolesektoren, og har tro på at det er nødt til å komme noen endringer.

– IKT er nøkkelen til modernisering av undervisningen. Vi har flere slike skoleprosjekter gående, og yter øknomisk støtte ved at vi deler vår kompetanse og rådgir når det gjelder IKT-løsninger. Det er en vinn-vinn situasjon, sier Vaage.

Mattelærer «på deling»

Overfor vnr.no skisserer han en rekke konkrete muligheter. Samskriving er en av dem.

– Ved bruk av OneNote kan lærerens notater på tavlen automatisk overføres til elevenes nettbrett. Fjernundervisning er en annen mulighet – en god mattelærer trenger ikke være forbeholdt en klasse eller en skole. Ved bruk av IKT-teknologi kan man bringe lærerens spisskompetanse til den ytterste ø i landet, sier Vaage.

– Det viktigste for oss er å vise hva som er mulig å få til ved bruk av IKT-teknologi i videste forstand, legger han til. Selv benytter selskapet samhandlingsteknologi til alt fra ledermøter, leverandør- og kundemøter til jobbintervjuer.

Snuser på Sotra

Atea, som har 84 lokasjoner fordelt på 7 land, vurderer nå å etablere et kontor på Sotra. Avdelingen på Damsgård i Bergen huser rundt 200 ansatte.

– Om lag 10 prosent av vår omsetning kommer fra regionen vest for Bergen og vi har flere ansatte som er bosatt på Sotra. Vi diskuterer i disse dager om vi skal etablere en liten avdeling på Sotra, opplyser Vaage, som fortalte historien om selskapet som reiste seg etter konkurstrusselen i 2006 gjennom å bygge en sterk «prestasjonskultur».

I tillegg til presentasjonene av Atea og Utanfor Bok(s)en, presenterte Annette Lilletvedt i Vekstpartner det helt nye lederutviklingskonseptet PitStop.

– See more at: http://www.vnr.no/vi-ser-forretningsmuligheter-i-dette-prosjektet/#sthash.wcLWvFhJ.dpuf

Les også

Meny