«Vi skal fortsette å vokse»

edit today

– Alle ansatte og ledelsen følger med inn i det nye selskapet og vi skal fortsatt være på Straume, sier Strindberg til vnr.no. Han fortsetter som administrerende direktør i Norwegian Piping og vil bli en del av konsernledelsen i Flux Group, som ble etablert av HitecVision i vår.

Da det først tok av, tok det skikkelig av for Norwegian Piping, som er blitt en av de største i landet på rør og rørhandel. Med tidenes beste resultat i fjor, og en omsetningsrekord på rundt 450 millioner kroner i år, var selskapet et attraktivt objekt for oppkjøperne.

Les også: De kan bli Årets Bedrift

– Den tøffeste perioden

Historien om Norwegian Piping startet med fire avhoppere fra Bergen Rørhandel i 2004. Det var en suksess fra første dag og veksten førte dem fra Fyllingsdalen til Sotra, hvor de investerte 60 millioner kroner i nye lokaler og lagervarer.

– Vi etablerte oss i Straume Næringspark i 2008 akkurat da finanskrisen kom og markedet kollapset. Vi måtte gjennom to harde runder med emisjoner og lønnskutt for å holde på bemanningen – den tøffeste perioden siden etableringen, medgir Strindberg, som har 21 fast ansatte i sin stab.

I 2012 og 2013 løsnet det, mye takket være suksess med større prosjekter: blant annet leveranser til Australias største prosjekter. I januar i år fikk Norwegian Piping sitt første norske prosjekt i Korea; leveransene til Statoils Gina Krog-prosjekt.

Suksess med store prosjekter

– Vi har totalt leveranser til fem prosjekter nå og eksporterer mer og mer, i tråd med målsetningen vår, sier Strindberg.

Flux Group sin strategi handler om oppkjøp og videreutvikling av selskaper med attraktive posisjoner innen utvalgte nisjer av leverandørindustrien rettet mot olje- og gassnæringene. Norwegian Piping har på få år hatt enorm vekst, og er den første bedriften i historien som har fått et totaloppdrag i Korea.

– I Norge skal man ikke ha for tette bånd til kundene, mens i Korea er det nesten motsatt; der må man først skaffe seg en liten ordre og bygge tillit og relasjoner over tid ved å vise at man kan levere. En dårlig leveranse og så kan man være ute – det har jeg sett eksempler på, sier Strindberg. Han har jobbet med Koreanske kunder i 17 år og vet hvor utfordrende det kan være.

Posisjon i Korea

Norwegian Piping har brukt en årrekke på å etablere seg i koreanske markeder, og har nå to ansatte i tillegg til en agent i Busan. Strindberg ser store muligheter i dette markedet fremover; koreanske bedrifter er avhengige av import på grunn av krav og spesifikasjoner som de ikke er kvalifisert for, påpeker han. Og der har selskapet nå en unik posisjon.

– Om ti år er dette en ganske mye større bedrift med flere ansatte, et større produktspekter og fortsatt stor internasjonal aktivitet – kanskje i litt andre markeder, sier 51-åringen som håper å bli i selskapet frem til pensjonsalder.

Ansatte aksjonærer og H-Invest reinvesterer i Flux Group i forbindelse med oppkjøpet.

Les også

keyboard_arrow_up