– Vi utfyller hverandre

edit today

Sist uke fikk galleriinnehaver Kristin Gilberg Bjærum mye medieoppmerksomhet, da hun åpnet årets siste utstilling i Luftskipet – en maleriutstilling av Olav Harald Ulstein, kjent fra «Farmen» på TV 2. Kroken Musikksirkel sørget for underholdningen på åpningsarrangementet i Luftskipet, slik hun pleier.

Lys, sang og rytme

På torsdag tar de samarbeidet et steg videre, når de i fellesskap inviterer til julekonsert i kultursalen på Fjell rådhus. Det musikalske er det Erika Kroken som tar seg av, mens Gilberg Bjærum står for scenekunst og dekor. På scenen står de eldste elevene i fritidstilbudet Kroken Musikksirkel og skal presentere fine, stemningsfulle sanger, forteller Kroken.

– Dette er veldig stort for dem, de er ikke vant til sånt. Den store utfordringen blir å gå ut på scenen foran foreldre og ublikum, sier Kroken med et rolig smil. Hun har allerede hatt flere store arrangementer i regi av Kroken Musikksirkel i Fjell rådhus. Bevegelse, rytme og estetiske virkemidler er stikkord.

Elevene har medvirket i alle deler av prosessen – fra dekor til maskemaking, i tillegg til det musikalske og koreografien. Nå nærmer det seg generalprøve.

– De har fått være med på gjøre det dekoratører jobber med. Vi har hatt verksted i Luftskipet. Arbeidet har pågått hele høsten – vi har vært i julestemning lenge! Forteller Gilberg Bjærum.

Utstrakt samarbeid

Både hun og Kroken lever av kulturformidling og er blant de få kulturaktørene som har fått pengestøtte fra Sparebanken Vest – VNR-fondet. Begge har bakgrunn fra kulturskolen i Fjell og er gamle kjente, men det var først gjennom Vest Næringsråd at de for alvor begynte å samarbeide.

– Vi utfyller hverandre, det styrker oss som næringsaktører, sier Kroken.

Gilberg Bjærum har hatt sitt travleste år noensinne. Kurstilbudet i Luftskipet er populært både blant barn og voksne, og bedriftene har fått øynene opp for Luftskipet som arena for å bygge fellesskap blant kollegaer.

Businessfolk med maleklær

– Det er veldig gøy å se seriøse forretningsfolk kaste frakken og ta på seg maleklær, og se hva det gjør med dem. Jeg ser at det er økende respons fra næringslivet, markedet har vært der hele tiden, men ikke tilbudet, sier galleriinnehaveren.

Blant kundene til Luftskipet er Kebomed, distributør av medisinsk utstyr – som har kjørt malekurs for sine ansatte i Luftskipet og brukt bildene til utsmykking av egne fellesrom. Over nyttår venter flere oppdrag i Danmark for Gilberg Bjærum, hvor konseptet har slått godt an.

Både Kroken og Gilberg Bjærum ser et stort potensial i videre samarbeid, ikke minst knyttet til bedriftsmarkedet.

– Vi kan besøke bedrifter både med malerutstyr og musikere – alt er mulig, sier de to med brennende engasjement.

Les også

Meny