LÆRER DEG Å JOBBE SMARTERE: Heine Olsen er seniorrådgiver i Lean Consulting.

Vil «leane» næringslivet på Sotra

edit today

− Det er er et stort behov for kontinuerlig forbedring i Norge, også i Hordaland, hvor mange bedrifter sliter med dårlig resultater på bunnlinja. Dette skyldes blant annet det som i lean-filosofien kalles «sløsing» sier Heine Olsen, seniorrådgiver i Lean Consulting.

Når markedet ikke lenger er som før, er det viktig å ta noen grep før det er for sent. De fleste virksomheter besitter et uforløst potensial til å forbedre seg selv.

− Bedrifter som tør samarbeide, følge med i utviklingen og er endringsdyktige, er de som lykkes på lang sikt, påpeker Olsen.

26. – 30. september vil Lean Consulting, i regi av Vest Næringsråd, holde kurs på Sotra. Kursene vil være tilpasset behovet til de VNR-medlemmene som deltar, og aktivitetene vil være rettet mot næringslivet i Fjell, Sund og Øygarden.

Olsens råd er gull verdt

I april begynte Olsen som seniorrådgiver i Lean Consulting med Hordaland som fokus. Han har 22 års erfaring fra oljebransjen og bakgrunn fra forsvaret.

De siste 15 årene har Olsen jobbet i oljeindustrien med hovedvekt på rådgiving og coaching innen Lean Performance Management. Hans spesialitet er bedriftskultur, organisatorisk læring og kontinuerlig forbedring, og den 23. august skal han holde en presentasjon på VNRs Augusttreff.

Da vil han vise eksempler på hva kontinuerlig forbedring er i praksis – gjennom lean.

Meld deg på Augusttreffet her!

Trenger din bedrift lean?

Alle virksomheter som sliter med dårlige resultater, eller som ønsker å styrke sin konkurranseevne, trenger lean-tankegang, ifølge Olsen.

− Det handler om hvordan du kan jobbe smartere sammen for å få en god, sunn og konkurransedyktig virksomhet. Man må være i stand til å endre seg. Opp mot 80 prosent av lean i enkelte virksomheter handler om kultur og medarbeiderutvikling, og det å bli bedre sammen. Ofte er det ikke snakk om store investeringer, men det å jobbe smartere, sier han.

− Hva vil de si «å leane»?

− Å «leane» er med kundes behov i fokus; å skape en sikker, effektiv drift uten sløsing, bygget på involvering av medarbeidere, kontinuerlig forbedring og en sunn kultur. Vi tilfører kompetanse, men det er alltid virksomheten selv som skal drive prosessen videre, forklarer Olsen.

Bedre prestasjoner med Lean

Egendrevet kontinuerlig forbedring kommer ikke kommer av seg selv, ifølge Olsen.

−  Det må arbeides systematisk over lenger tid og virksomheten må bygge opp sin egen kompetanse for å kunne drive kontinuerlig forbedringsarbeid. Vi jobber sammen med kundene for å bidra til bedre prestasjoner, påpeker Olsen.

Lean Consulting tror på:

• Kulturutvikling, ikke bare verktøy.

• Involvering, ikke bare analyser.

• Praktisere, ikke bare teori.

Følg med på VNRs nettside om Lean-kurs i uke 39. Mer info kommer!

Les også

Meny