NY I JOBBEN: Paul J. Manger, prosjektleder for Nye Øygarden kommune hadde sin første arbeidsdag i lokalet på Skjenet (Vestnyttbygget) på Straume den 1. september.

Vil spille på lag med næringslivet

edit today

Det er mye som skal på plass innen 1. januar 2020. Paul J. Manger hadde sin første arbeidsdag som prosjektleder for kommunesammenslåingen fredag 1. september, og siden har det vært full rulle.

– Denne måneden har gått med til å gjøre seg kjent, treffe folk og prioritere hva vi skal gjøre fremover. Mandag 2. oktober er det klart for det første møtet i fellesnemnda. I dette møtet skal fellesnemda konstituere seg, se på budsjett, organisering og møteplaner, som er viktig å få på plass, sier Manger til VNR.no.

Det første møtet i fellesnemda skal være i kultursalen til Fjell rådhus, men vanligvis vil møtene holdes i lokalene til prosjektorganisasjonen for Nye Øygarden kommune. Foreløpig er ikke møtelokalene på Skjenet helt klart.

– Vi skal få fantastiske fasiliteter her og en egen identitet. Vi skal gjenspeile alle de gode kreftene fra de tre kommunene,  forteller Manger, som opplever det politiske klimaet som godt.

Samarbeid med Alver og Bjørnafjorden

Prosjektlederen legger ikke skjul på at det blir hektisk framover. Nå er det bare 2 år og 3 måneder igjen til den nye kommunen blir en realitet.

– Det er en tett møtekalender, så det er viktig å få sortert ut det som skal prioriteres. Vi har god kontakt med andre kommuner som er i samme situasjon som oss, sier Manger og sikter til Alver kommune (Lindås, Meland og Radøy) og Bjørnafjorden kommune (Os og Fusa).

Manger kommer fra stillingen som assisterende rådmann i Os kommune, og han har også vært prosessleder for arbeidet med kommunereformen i kommunene Os og Fusa.

TOMME LOKALER, MEN KARTET VAR KLART: Prosjektleder Paul J. Manger møtte Per C. Aarsand og Henning Hauso fra Vest Næringsråd mandag 4. september. Kartet over Fjell, Sund og Øygarden var på plass.

TOMME LOKALER, MEN KARTET VAR KLART: Prosjektleder Paul J. Manger møtte Per C. Aarsand og Henning Hauso fra Vest Næringsråd mandag 4. september. Kartet over Fjell, Sund og Øygarden var på plass.

Viktig å bygge kultur

– Hva er viktig når man skal konstituere en ny kommune?

– Å bygge kultur er viktig, og så er det en del formelle saker som må på plass. Felles kultur blir en spennende og krevende oppgave fremover. Vi må lytte og lære for å få det til, sier Manger engasjert.

Han er opptatt av å lytte til og legge til rette for næringslivet.

– Det skjer spennende ting i alle de tre kommunene, spesielt når det gjelder næringsutvikling, omstilling og nye virksomheter. Her har jeg mye å lære og næringslivet må gjerne kontakte meg, oppfordrer Manger.

Prosjektlederen vil også være på VNRs Oktobertreff tirsdag 3. oktober, hvor han vil fortelle om planene fremover.

Les også

Meny