VIP-seter til alle

edit today

– Planen var å utstyre en av salene med disse flotte setene, men nå får vi i stedet hele fem VIP-saler med ekstra behagelige seter og ekstra beinplass, sier kinosjef Rolf Øvretveit fornøyd mens han prøvesitter ett av setene.

Store, gule arbeidslamper kaster lange skygger på de mørke veggene og lyser opp refleksvestene til arbeiderne. Plasten sitter fortsatt på kinosetene i det som blir Norges mest moderne kino i Sartor Storsenter. Mye må på plass før åpningsdagen 22. mai – deriblant cirka 600 kinoseter de lux.

Den største salen vil få rundt 200 seter og den minste vil få om lag 60 seter.

Ny verden for bedriftsmarkedet

Åpningstidene til SF Kino Sotra er ikke helt fastsatt ennå, men vil trolig holde åpent fra kl 16 og frem til midnatt på hverdager, og fra kl 12 til midnatt i helgene. Dermed vil salene være disponible for konferanse- og bedriftsmarkedet på dagtid.

– Vi vet at dette er et etterlengtet tilbud i næringslivet. Ta gjerne kontakt, vi er med på alt som er gøy, gliser kinosjefen om bruksmulighetene.

Øvretveit vil ha ansvaret for 10-15 kinomedarbeidere. Foreløpig er det ansatt 4 såkalte skiftledere, deriblant en som er ansvarlig for det tekniske og en som har ansvaret for kiosken. Flere stillinger skal fylles etter hvert.

Klar for alt som er gøy

Det er SF Kino som skal stå for driften av SF Kino Sotra.

– Jeg skal egentlig bare gå rundt og være deilig, sier kinosjefen og skrattler på sitt sedvanlige vis, før han henter seg inn igjen. Øvretveit er kjent for sitt kulturengasjement i regionen og står bak event-selskapet Heilt Konge, i tillegg til driften av Radio Sotra.

Han har fått flere kulturpriser for sitt arbeid med blant annet Vestkystfestivalen og Straumedagane. Øvretveit fortsetter som radioredaktør i tillegg til kinojobben.

– Vi skal finne på mye gøy, dette kan jeg! Vi skal for eksempel arrangere nattkino for Fjell ungdomsskule første helgen i juni, med ni ulike filmtitler som vises fra etter stengetid og helt til klokken ni om morgenen dagen etter. Samtidig blir det Fifa-turnering i en av salene og disco på messaninen, forteller han.

Programslipp i mai

Samarbeid med skole og barnehager om spesialvisninger blir viktig. Barnebursdag, senior-kino og babykino er andre tilbud som vil komme på plass etter hvert.

– Jeg vil i første omgang jobbe med å få det organisatoriske på plass og se til at ting fungerer. Dette blir spennende, sier kinosjefen, som gleder seg til å slippe kinoprogrammet og åpne billettsalget to uker før kinoen åpner.

Les også

Meny