VNR starter ny serie fagseminarer

edit today

Kunnskap er makt, er det noe som heter. VNR vil gjøre medlemsbedriftene sine enda litt bedre. I dag gikk det første i en rekke fagseminarer av stabelen på Ågotnes Hotell. – Vi er i gang med en ny serie under navnet “Hvordan bli en bedre bedrift”. Hvilke tema som bør belyses i denne serien er litt opp til medlemmene, kom gjerne med forslag, sier VNR-leder Per C. Aarsand.

Viktig om regelverket

Det første fagseminaret var rettet mot bedriftseiere. Et infløkt regelverk med store og små fallgruver ble belyst av foredragsholdere fra KPMG og DnB Nor. Blant deltakerne var avdelingsleder Gunn Sandøy Skår og teamleder Ingrid Sæle fra Visma på Straume. – Vi er her for å få kunnskap om reglene, og en pekepinn på hva revisor vektlegger. Det er alltid greit å få en oppfrisking av kunnskapen – et supplement til våre interne kurs, sier Sandøy Skår. – For meg er det aktuelt å lære mer om hvilke regler som gjelder for utenlansk arbeidskraft, sier Sæle. Advokat Ole Kristian Nag og statsautorisert revisor Helge Sæle Svellingen tok for seg dette og flere emner under dagens kurs. – Vår erfaring er at mange trenger påminnelse om regelverket, emnene er valgt bevisst fordi vi vet at det er de vanligste problemområdene. Dette med utenlandsk arbeidskraft er veldig aktuelt for mange norske bedrifter akkurat nå, og konsekvensene av å ikke ha god nok kunnskap om reglene kan bli kostbare – i verste fall fengselsstraff, sier Sæle Svellingen til vnr.no.

Nytt HMS-forum

I tillegg til fagseminarene jobber VNR med et helt nytt forum rettet mot HMS-arbeid i bedrifter. – Flere av våre medlemmer har etterlyst dette. Man ønsker å skape et fagmiljø rundt HMS-arbeid. Også dette vil bli knyttet til fagseminarer, sier Aarsand. For mer informasjon om HMS-forumet, følg med på www.vnr.no.

Les også

Meny