STORE PLANER: - Grunnen til at jeg etablerte meg her er for å være synlig i bedriftsmarkedet, sier Kirsten Syljeset, som er gründer av Merkur Rådgivning.

Ble forsikringsgründer som 55-åring

edit today

Kirsten Syljeset har 25 års erfaring fra forsikringsbransjen. Hun var forsikringsmegler hos Willis, hadde god lønn og store kunder, men valgte likevel å forlate den trygge tilværelsen og starte fra scratch.

− Jeg så at Nemi Forsikring søkte etter agenturer med min bakgrunn og har ikke angret et sekund siden. Det har vært noen tunge stunder hvor jeg har tenkt: Er du ikke riktig klok? Jeg føler at jeg har tatt en stor risiko med tanke på min alder, avslører 55-åringen til Vest Næringsråd.

Nå tilbyr hun salg og rådgiving av forsikringsløsninger til bedriftsmarkedet gjennom sitt eget selskap, Merkur Rådgivning.

− Spesielt nå i den omstillingsperioden vi er i, er det viktig å se hvor man kan spare. Forsikringene for bedrifter er det første de bør sjekke. Jeg tilbyr tjenester som alle trenger – alle har behov for forsikringer, påpeker hun.

NYE LOKALER: Merkur Rådgivning har kontor i 2. etasje på Sartorgården. Kirsten har selv stått for mesteparten av oppussingen og har lagt sin sjel i det. Her håper hun at kundene vil komme og ta seg en kopp kaffe, mens de går gjennom forsikringene deres.

NYE LOKALER: Merkur Rådgivning har kontor i 2. etasje på Sartorgården. Kirsten har selv stått for mesteparten av oppussingen og har lagt sin sjel i det. Her håper hun at kundene vil komme og ta seg en kopp kaffe, mens de går gjennom forsikringene deres.

Nytt, stilig og sentralt kontor

Merkur Rådgivning har vært i full drift siden februar i år, og selskapet har et stilig kontor i 2. etasje på Sartorgården.

− Er den ikke fin, spør Kirsten og stryker forsiktig over den nyklistrede logoen sin.

Oppussingen av lokalet har hun stått for selv. Hun har snekret skillevegger, laget blomsterkasser, kjøpt inn kjøkken-øy og kontorfasiliteter. Her er det ingenting som er tilfeldig og resultatet er ganske så lekkert.

− Jeg liker at det skjer ting og er av den rastløse typen. Jeg liker å skape og påvirke ting. En 8 til 4-jobb har aldri vært noe for meg, forteller Kirsten, som innrømmer at det har blitt en del sene kvelder på kontoret.

IMG_6873_beh IMG_6865_beh

Har du kjøpt forsikring via nett?

− Jeg tror det er viktig at det er en fast kontaktperson som kjenner bedriften og stedet. Nå for tiden er de fleste forsikringer basert via nett og telefoner, og det ønsker jeg å gjøre noe med, sier Kirsten.

Hos Merkur Rådgivning vil kunden kunne få en kopp kaffe og gode råd.

− Mange kjøper forsikringer på nett, men får ikke en ordentlig gjennomgang på forsikringen til bedriften sin. Jeg kan se risikoen som de ikke har tenkt på, forteller Kirsten.

Hun har et trent øye og ser fort hva kundene ikke er dekket for. Med 25-års erfaring fra bransjen har hun hatt mange caser og gjør behovsanalyser for kunden.

− Forsikringspapirer er jo kjent for «liten skrift» og da er det viktig med en skikkelig gjennomgang. Det handler om å bevisstgjøre kunden selv og denne tjenesten får du ikke på nettet i dag, påpeker Kirsten.

HJERTE I FJELL: Kirsten Syljeset er fra Hjelteryggen. Hun har brukt mye tid på politikken og har blitt veldig glad i kommunen sin. Nå håper hun at bedriftskundene vil tegne forsikring hos henne.

HJERTE I FJELL: Kirsten Syljeset er fra Hjelteryggen. Hun har brukt mye tid på politikken og har blitt veldig glad i kommunen sin. Nå håper hun at de lokale bedriftene vil tegne forsikring hos henne.

Ansetter fem forsikringsagenter

Når Kirsten først gjør noe, så gjør hun det ordentlig og går skikkelig inn for det. 1. juni begynte hennes aller første ansatte, og i løpet av året skal hun ansette fire til.

− Min eldste sønn Henning (32) jobber i Tryg Forsikring, men har sluttet og begynner hos meg 1. august. Han har troen på dette. Tenk, han går fra fast lønn til provisjon, sier hun stolt.

Nå håper hun at bedriftene på Sotra er positiv til etableringen.

− Jeg har troen på næringslivet i Fjell. Her på Sotra er bedriftene flinke til å bruke hverandre, sier Kirsten.

Hun beskriver seg selv som en superoptimist med pågangsmot. Det er dette hun skal leve av frem til pensjonsalderen.

− Jeg er en flink jente, setter mine mål og pleier å nå dem. Ingenting er umulig, men det er umulige tar litt lenger tid, forteller hun og smiler lurt.

Les også

Meny