Helmaks, Egon!

edit today

Med stilrent og velkjent Egon-uttrykk, er den nye restauranten åpningsklar.

– Mange kjenner vårt konsept. Dette er en uformell restaurant for vanlige folk fordi det er dem det er flest av. Det er kun 1. juledag det er stengt her, alle andre dager skal vi holde åpent fra formiddag og helt til elleve-tolv om kvelden, sier Jørgen Hauge Carlsen. Han er daglig leder i Egon på Sotra.

Vil skape liv

Fra før ligger Zupperia og Skikkelig Mat i samme område, like ved allmenningen som fører til Sotra Kino og Vil Vite Sotra. I dag åpner Egon, den desidert største av de tre restaurantene. Dermed ligger forholdene til rette for et yrende folkeliv på Sotraplassen etterhvert.

– Vi ser at de andre restaurantene er godt besøkt og det er veldig kjekt å se. Vi tror at Egon vil trekke mer folk til området, og at man med dette helhetlige restauranttilbudet i området vil gi folk en grunn til å gå ut og spise på Straume, sier Svein Atle Vermundsen, driftsleder sør- og vestlandet i Norrein Gruppen.

Ikke minst når uteserveringen åpner i slutten av måneden.

Uteservering

– Vi bygger en stor terrasse med pergola som vern mot vær og vind. Uteserveringen vil strekke seg fra inngangspartiet og rundt hele restauranten, med varmelamper, sofaer og gode solforhold, forteller Carlsen.

Selskapet har ennå ikke brukt en krone på markedsføringen, men interessen er så enorm at det kun er to andre blant de 36 Egon-restaurantene i Norge som har flere «likere» på Facebook enn den på Sotra. Det kan tyde på at den store restauranten fort vil kunne bli fylt opp.

Gamle bilder fra Sotra

Et separat møterom, adskilt fra resten av restauranten, er dekorert med gamle fotografier fra Sotra. Et naustmiljø fra Klokkarvik pryder en hel vegg. Rommet er utstyrt med eget justerbart lyd-, lys- og ventilasjonsanlegg, i tillegg til alt av AV-utstyr, og har plass til 12 personer.

– Vi vet at et slikt møterom er etterspurt, særlig blant butikksjefene her på senteret. Det kan også reserveres av andre bedrifter eller av private grupper som ønsker å kombinere et møte med lunsj eller middag, uten at det koster noe ekstra, forteller Hauge Carlsen.

Selv om serveringstilbudet på Straume begynner å bli svært bra, om en også tar med spisestedene som har eksistert en stund, er det ikke komplett før det nye hotellet med fransk brasseri er på plass om et par år.

Les også

Meny