Regnhild Janbu Fresvik

Økt optimisme i olje- og gassnæringen

edit today
− Veksten innen sysselsetting og investering er på vei opp i olje- og gassnæringen. Det er veldig godt nytt for mange av bedriftene i denne regionen, sier Ragnhild Janbu Fresvik, konserndirektør bedriftsmarked i Sparebanken Vest.

Torsdag 31. mai vil Fresvik presentere ferske tall fra Vestlandsindeksen 2. kvartal på Maitreffet.

Meld deg på her

− Vi ser at trendene fra 1. kvartal har flydd videre inn i 2. kvartal. Oppgangen er preget og drevet av at olje- og gassnæringen er på full fart tilbake, opplyser Fresvik.

Bomerangsituasjon

Fresvik kan avsløre at boomerangsituasjonen i olje- og gassnæringen preger den nye indeksen.

− Andre næringer har lagt stabilt gjennom kriseperioden og har ikke hatt den store veksten som vi hadde ventet. Det har vært fullstendig stillstand på investeringer og sysselsetting. På lang sikt er vi helt avhengig av at andre næringer må investere mer for å bidra til langsiktig sysselsettingsvekst, forteller Fresvik.

Dette er Vestlandsindeksen

Vestlandsindeks er en kvartalsvis temperaturmåler for næringslivet på Vestlandet utarbeidet av Sparebanken Vest i samarbeid med Respons Analyse, og ble første gang presentert februar 2012. 700 bedrifter har deltatt i analysen.

Resultatindeksen viser bedriftenes opplevelse av markedssituasjonen de siste tre månedene, mens forventningsindeksen viser bedriftenes forventninger til markedssituasjonen de neste seks måneder.

Les også

Meny