Åge Landro, konserndirektør for Petroleum Services i AGR Group.

AGR vil vokse på Sotra

edit today

– Vår aktivitet i Norge er primært knyttet til Oslo og Stavanger, men i disse dager jobber vi med å bygge opp et miljø i Bergensregionen, sa konserndirektør Åge Landro i AGR Group Petroleum Services under Oktobertreffet til Vest Næringsråd i går. Og med Bergensregionen mener han Sotra, i denne sammenhengen. – Vi ser på nye lokasjoner på Sotra. Dette må vi ha avklart før nyttår, svarte han på spørsmål om hvor AGR ønsker å etablere seg. AGR har i dag kontorer i Straume Næringspark, ved Oceaneering.

Effektiviseringstiltak

Åge Landro har jobbet i AGR siden 2004 og har siden 2006 utviklet AGR Field Operations til det suksessrike selskapet som ble kjøpt opp av Oceaneering for nær 1,4 milliarder kroner i november i fjor. I kjølvannet av salget sa Landro opp stillingen sin, men i april i år var han tilbake i AGR, med ansvar for strategi og integrasjon i AGR Group. Nå leder han den globale Petroleum Services-divisjonen. – I stedet for å hele tiden være på jakt etter flere folk, ser vi på hvordan vi skal klare å få gjort dobbelt så mye med de folka vi har. Derfor jobber vi med å utvikle software som vil kunne effektivisere driften, sa Landro.

Tenker totalt

AGR Group tilbyr tjenester innenfor tre divisjoner: Petroleum Services – alt fra planlegging til boring av brønn, Enhanced Drilling Solutions og Tools & Technologies. Å tilby totalløsninger er sentralt i AGRs strategi fremover – til tross for at det vil kunne sette dem i konkurranse med seg selv. – Konsepttankegangen innebærer at det ikke nødvendigvis er vi som skal levere alle tjenester. Vi har et stort fokus på teknologi, men dersom AGR kommer til kort vil vi måtte benytte andre leverandører for å kunne levere helhetlige løsninger, sa Landro. Oktobertreffet samlet rundt 130 deltakere. Se bildene fra treffet!  

Les også

Meny