ATRIUM REKRUTTERING: Stig Arve Larsen (daglig leder) og Per Helge Martinsen (seniorrådgiver HR og rekruttering). Foto: Silje Ulveseth

Atrium Rekruttering vokser og åpner kontor i Stavanger

edit today
Sotra-selskapet er nå DNV-GL sertifisert som Crew Manning Office, et kvalitetsstempel på at de leverer gode bemannings- og rekrutteringsprosesser. Nå er de klare for et tettere samarbeid med lokalt næringsliv.
[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

Atrium Rekruttering er i en spennende utvikling. Selskapet ble etablert høsten 2017 av Stig Arve Larsen, og i februar 2018 ble Per Helge Martinsen ansatt som seniorrådgiver for HR og rekruttering. Nylig begynte Frode Myhre som HR Manager Offshore i firmaets nyåpnede Stavanger-kontoret.

Larsen har drevet egne selskaper innen bemanning og rekruttering til maritim og offshore næring siden 2001, men i likhet med mange andre i denne næringen måtte det tenkes nytt når oljemarkedet sviktet fra 2015 og utover. Da Atrium ble stiftet tenkte Larsen at han skulle satse mer på rekruttering på land, men tidligere kunder fra maritime selskaper ville det annerledes og tok kontakt.

− Vi har jobbet mye med maritim bemanning i det siste, hvor vi ofte opererer etter korte frister. Vi dekker kravene i Maritime Labour Convention 2006, som sikrer de ansattes rettigheter på skip og installasjoner, forteller daglig leder, Stig Arve Larsen.

Datterselskap samler den blå næringen

Antall kunder i maritim og offshore næring er økende, og derfor ble datterselskapet Atrium Blue Crewing etablert i mai. Som navnet antyder er det i Blue Crewing virksomheten innen maritim/offshore vil være samlet. Det betyr at Atrium Rekruttering kan satse ytterligere på landbasert rekruttering fremover.

−  Her ønsker vi å være støttespillere for privat og offentlig virksomhet her i området og for den nye kommunen, sier Per Helge Martinsen.

Atrium Rekruttering har også et godt samarbeid med NAV, hvor de legger ut de fleste av annonsene sine.

Kvalitetssikrede prosesser og verktøy

I vår ble Atrium Rekruttering sertifisert i henhold til DNV-GL standard nr. 0030 – «Standard for certification of crew manning offices, private recruitment and placement services» part 1 (Crew Manning Offices) og part 2 (MLC 2006).

− Dette er et kvalitetsstempel på at våre arbeidsprosesser og kompetanse oppfyller DNV-GL sine strenge system- og kompetansekrav. Vi har videre inngått avtaler med selskap som leverer DNV-GL-godkjente testverktøy, forteller Larsen.

Til dette formålet har de valgt Assessio som underleverandør, som tilbyr sertifiserte personlighets- og evnetester av høy kvalitet.

− Vi benytter oss også av rekrutteringsprogrammet Webcruiter. Det er intuitivt å bruke, lett å registrere seg og store deler av offentlig sektor bruker det samme systemet, opplyser Martinsen.

BEHOV FOR EKSTRA KREFTER? Stig Arve Larsen og Per Helge Martinsen hjelper gjerne med å finne de beste folkene. Foto: Silje Ulveseth

BEHOV FOR EKSTRA KREFTER? Stig Arve Larsen og Per Helge Martinsen hjelper gjerne med å finne de beste folkene. Foto: Silje Ulveseth

Over 20 års erfaring i rekrutteringsfaget

Både Larsen og Martinsen har solid erfaring innen bemanning og rekruttering både i maritim/offshore-næring og på land. Akkurat nå har Atrium Rekruttering 10 ansatte som er leid inn hos rederier, i tillegg til pågående rekrutteringsprosesser.

− 2019 ser ut til å bli et vendepunkt for oss. Vi tror på positiv vekst og kjenner vinden blåse i riktig retning, forklarer Larsen, som tidligere drev bemannings- og rekrutteringsselskapene HRC og Maroff Crewing.

Finner de beste kandidatene

En vanlig arbeidsdag består av rapportering, intervju av kandidater, evne- og kunnskapstester, finne sluttkandidat og innstillinger. Det er blant annet det tette samarbeid med både kunden og kandidatene, som er med på redusere risikoen for en dyr feilansettelse.

− Det kan virke dyrt å bruke et rekrutteringsfirma, men sett i den store sammenhengen lønner det seg ofte til slutt. Vi vil gjøre sannsynligheten for en feilansettelse mye mindre. Det er både tid og penger spart på å benytte seg av en profesjonell aktør som oss, understreker Martinsen.

Atrium Rekruttering vektlegger å være en profesjonell arbeidsgiver og både søkerne og kundene skal føle seg trygge på å bli godt ivaretatt.

− Nå om dagen må man finne folk som selv ikke vet at de er ute etter ny jobb. Vi bruker sosiale medier og egne nettverk aktivt for å finne frem til de aktuelle kandidatene og vekke interesse hos dem, forklarer Martinsen.

Nå håper de å kunne bidra til å styrke næringslivet i regionen med sin ekspertise.

− Vi ønsker å øke tilstedeværelsen lokalt og vil bidra til rekruttering og bemanning for både privat og offentlig sektor. Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig rekrutteringsprat om du vurderer å ansette nye medarbeidere, oppfordrer Larsen.

[divider line_type=»No Line»]

Les også

Meny