Statoils nye Cat-J rigger bygges på verftet Samsung Heavy Industries i Sør-Korea, og ventes inn til CCB i Q2 2017. FOTO: SAMSUNG CSC

CCB har fått ny storkontrakt med Statoil

edit today

CCB er tildelt kontrakt for mottak og klargjøring av de to nye kategori J-riggene for Statoil, Askeladdene og Askepott, melder Statoil.

Administrerende direktør for CCB, Kurt Rune Andreassen.

Administrerende direktør for CCB, Kurt Rune Andreassen.

Riggene bygges på verftet Samsung Heavy Industries i Sør-Korea, og ventes inn til CCB i Q2 2017.

– Dette er en viktig milepæl for oss. Vi satser tungt inn mot denne virksomheten, og det er med stor glede og ydmykhet vi nå blir tildelt denne kontrakten, sier administrerende direktør for CCB, Kurt Rune Andreassen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Statoil styrker subsea-satsingen på Ågotnes

Skreddersydde rigger

Et slikt oppdrag innebærer en del forberedelse for å kunne ta imot denne type rigger.

Arbeidet med tilrettelegging har allerede startet for å kunne være klar til den første riggen som antas å anløpe i slutten av Q2 2017.

− Vi kjører i gang en betydelig investering på infrastrukturen på Ågotnes, for å forberede anløpet til riggene, sier Andreassen til VNR.

De nye kategori J-riggene vil kunne operere på havdyp fra 70 til 150 meter og bore brønner ned mot 10.000 meters dyp.

− At vi blir tildelt denne kontrakten viser at vi er konkurransedyktige i et svært krevende marked. Det er vi svært stolte av, forteller CCBs administrerende direktør.

Dette er skreddersydde oppjekkbare rigger for operasjoner i værutsatte områder for brønner i grunne havområder på norsk sokkel. Det blir et verktøy hovedsakelig for boring og komplettering av både overflate og undervanns produksjonsbrønner.

Les også

Meny