GODE LEVERANDØRER: Dette er noen av tjenestene Grønneviken AS utfører for Parma Plast.

Her er kjedelige arbeidsoppgaver morsomme

edit today

I 40 år har Grønneviken AS klart å skape arbeidsplasser til mennesker som ellers ikke ville ha funnet seg til rette i et ordinært arbeidsmiljø.

Men for at dette skal kunne fungere, kreves det også gode samarbeidspartnere i næringslivet.

Helt siden midten av 90-tallet har Grønneviken vært underleverandør for Sotra-bedriften Parma Plast, og dette samarbeidet er gull verdt for begge parter.

− Samarbeidet gir oss fleksibilitet. Grønneviken er godt egnet til å utføre de oppgavene vi gir dem. Vi ønsker å fokusere på vår kjernekompetanse, og det kan vi når Grønneviken gjør disse oppgavene, sier Georg Parmann, daglig leder i Parma Plast AS.

Skaper meningsfulle arbeidsplasser

Resirkulering og kverning av plast var starten på bedriftens samarbeid med Grønneviken Industrier for 21 år siden.

LEGENDARISK «SVIGERMOR»: Denne kvernen har tidligere stått på Grønneviken Industrier, men står når hos Parma Plast. Den har tidligere makulert pengesedler for Norges Bank.

Nå benytter Parma Plast Grønneviken til blant annet sveising og presisjonskapping av plast, samt tilvirkning av kabeltromler, trekister og ompakking.

− Parma Plast er gull for oss. De gir oss meningsfullt arbeid! Hos oss er det mange som må trenes ut i arbeid, og som har ekstra behov for å kjenne at de kan mestre noe. Arbeidstakerne liker jobben og er stolte av det de gjør, forteller Kjersti Haukeland Eiken, som er salgs- og markedsføringssjef i Grønneviken.

Grønneviken har syv avdelinger hvor arbeidsoppgaver varierer i vanskelighetsgrad tilpasset den enkelte arbeidstakers funksjonsnivå.

LES OGSÅ: Nettverksbygging = matsamarbeid

Trives best med faste rutiner

Parma Plast kunne ha valgt å avsette jobben til maskiner eller gjort jobben selv, men vurderer det som mer lønnsomt å gi arbeidsoppgavene til Grønneviken.

− Det er så fint at Parma Plast ser at vi kan ha et samarbeid her. Hos oss er nemlig kjedelige arbeidsoppgaver det vi synes er morsomst. Arbeidstakerne trives best med faste rutiner, forteller Eiken.

De faste arbeidsoppgavene fra Parma Plast gir arbeidstakerne trygghet og skaper gode arbeidsdager.

− De vet alltid hva som møter dem neste morgen, og det er det de liker. Arbeidstakerne stråler, påpeker Eiken.

− Det er hyggelig at vi klarer å skape aktivitet. De har vært flinke og trofaste mot oss i så mange år. Det er en helt spesiell atmosfære i Grønneviken. Jeg blir i godt humør av å besøke dem. De gjør et viktig arbeid og det er kjekt at vår virksomhet kan bidra, sier Parmann.

FORNØYDE SAMARBEIDSPARTNERE: Sverre Brufladt er produksjonssjef i Grønneviken AS. Han står sammen med Georg Parmann, daglig leder i Parma Plast og Kjersti H. Eiken, salgs- og markedssjef i Grønneviken AS.
FORNØYDE SAMARBEIDSPARTNERE: Sverre Brufladt er produksjonssjef i Grønneviken AS. Han står sammen med Georg Parmann, daglig leder i Parma Plast og Kjersti H. Eiken, salgs- og markedssjef i Grønneviken AS.

En konkurransedyktig vekstbedrift

Grønneviken leverer varer og tjenester for flere oppdragsgivere, og de ønsker å bli respektert på lik linje med andre underleverandører.

− Vi er konkurransedyktige og holder leveringstid, kvalitet og ordre. Vi skal levere den kvaliteten som er forventet og står på egne ben, sier Eiken.

Hun forteller at Parma Plast bruker dem med respekt. Bedriften leverer til offshore og subsea, og har korte leveringsfrister som må overholdes.

− Parma Plast stiller høye krav til leveranse og kvalitet, og det er utviklende for alle å få være med på en slik type jobb. Vi vil ikke være en aktør som trer kongler på en snor – det gir ikke mestringsfølelse. Vi vil ha skikkelige jobber, og det får vi hos Parma Plast, roser Eiken.

VARELEVERANSE EMBALLERT I SPESIALBYGDE TRANSPORTKASSER FRA GRØNNEVIKEN: - Spesialprodusert, «skreddersydd» emballasje vurderer jeg å kunne representere et vekstpotensial for Grønneviken. Da tenker jeg spesielt på leveranser rettet mot lokale aktører innen offshore/subsea men også andre, sier Georg Parmann i Parma Plast.
VARELEVERANSE EMBALLERT I SPESIALBYGDE TRANSPORTKASSER FRA GRØNNEVIKEN: – Spesialprodusert, «skreddersydd» emballasje vurderer jeg å kunne representere et vekstpotensial for Grønneviken. Da tenker jeg spesielt på leveranser rettet mot lokale aktører innen offshore/subsea, men også andre, sier Georg Parmann i Parma Plast.

Les også

keyboard_arrow_up