Her skal Sotras flotteste lastebil kåres

edit today

Kjører du Sotras flotteste lastebil? Meld deg på konkurransen her! Ekspert Finn T. Lien deler sine tips til hvordan din bedrift kan spare transportkostnader.

Klikk her for å delta i kåringen av Sotras flotteste lastebil

Klikk her for å melde deg på fagseminaret – NB! Kun få plasser igjen

«Mer lønnsom transport» er tittelen på frokostseminaret som finner sted på Tellnes Autosenter kommende torsdag. Arrangører er DNB, Turbuss Vest og Vest Næringsråd. Foredragsholderne er Magnus Natås i Statens Vegvesen og Finn T. Lien, logistikkrådgiver ved Høgskolen i Bergen.

Samtlige deltakere vil få med seg kalkyleverktøyet som presenteres, til bruk i egne bedrifter. Etter den faglige biten blir det grilling og kåring av Sotras flotteste lastebil.

Ønsker flere lastebiler

– Vi håper at flere lastebilførere melder seg på konkurransen nå på tampen, sier John Ivar Halvorsen, kundeansvarlig Bedrift i DNB Sotra.

– Hva har bank med transport å gjøre? Foruten at vi er stor på finansiering av biler og maskiner så mener vi at det er viktig å tilrettelegge for slike møteplasser, sier Halvorsen, og legger til at det er to dyktige foredragsholdere som garantert vil komme med flere innspill til reduserte kostnader for de som driver med transport.

Bedre planlegging

Til vnr.no sier Finn T. Lien at man regner med at transportkostnadene kan reduseres med 35 prosent, uten å presse pris hos bileierne. Alt handler om bedre planlegging og tilrettelegging av transportoppdragene, mener han.

– Det blir mye venting. Hvis alle sjåførene stiller på jobb kl 7 og bilene ikke kommer seg av gårde før kl 10 fordi det ikke er nok lasteramper til alle, eller at oppdragsgiverne ikke er klar til å laste, sier det seg selv at mange arbeidstimer går tapt, sier Lien.

Han maner til større bevissthet rundt tidstyvene og betydningen av å planlegge bedre for å få til mer kostnadseffektiv transport.

– Kan spare mye

– Innsparingene kan sikkert være betydelige, sier Jostein Nesse i Turbuss Vest.

Nesse kjøpte næringsbygget i Tellnes Næringspark i januar etter at Sund Auto gikk konkurs, hovedsakelig for å ha et moderne og komplett verksted til sine rundt 90 kjøretøy, hovedsakelig busser.

Nå utvider han virksomheten og etablerer Tellnes Autosenter for å komplettere tilbudet, og satser på å bygge opp et «bilmiljø» på Tellnes.

Det er dokumentert gjennom tidligere undersøkelser at næringslivet taper store summer som følge av køkjøring på Sotra/Øygarden. Magnus Natås har vært sentral i arbeidet med å utrede nytt Sotrasamband, og vil orientere om status for arbeidet på fagseminaret.

 

Les også

Meny