ALT INNEN GLASS: I Bjorøygården på Sotra har Johnsen Glass Vindusfabrikk mange utstillingsmodeller og stor lagerplass.

Johnsen Glass Vindusfabrikk er tilbake på Sotra

edit today

− Vi har jo vært på Sotra i 25 år, så det var naturlig for oss å komme tilbake da vi endelig fant et egnet lokale, sier glassmester Rune Johnsen, eier av Johnsen Glass Vindusfabrikk AS.

18. april hadde butikken offisiell åpning i Bjorøygården, hvor de holder åpent hverdager mellom klokken 8 og 15. Her er det en allsidig utstilling og et stort lager med 88 vindusvarianter, som kan hentes på dagen.

− Vi betjener både små og store kunder, alt fra bedrifter innen bygg og anlegg, kommuner og til privatpersoner. Kundemassen vår omfatter hele Hordaland, opplyser Johnsen.

En fordel å være på Sotra

Rune Johnsen startet glassmestervirksomhet i gamlebutikken på Brattholmen kai i 1979.  Året etter flyttet bedriften til Valen og startet vindusproduksjon, hvor de var fra 1980 og frem til 2005.

I år 2000 kjøpte Johnsen Glass en vindusfabrikk på Askøy, og etter hvert ble hele virksomheten fra Sotra flyttet over til Askøy. Her er det samlet 3000 kvadratmeter til produksjonslokaler og lager.

Helt siden 1995 har bedriften også hatt utsalg og lager i Kanalveien 55 i Bergen.

Nå har bedriften utvidet, og åpnet utsalg og lager. Håndverksavdelingen er flyttet tilbake på Sotra og består av totalt 12 ansatte.

− Vi har godt med arbeid, men vi ser at det er behov og et marked i Fjell, Sund og Øygarden. Sotrabroen har tidligere vært en sperre, men nå gir det oss lettere tilgang for et større publikum. Så langt har vi skapt fem nye arbeidsplasser på Sotra, forteller Johnsen.

Johnsen Glass Vindusfabrikk har totalt 32 ansatte, hvor syv av de ansatte både bor og jobber på Sotra, inkludert Johnsen selv.

Johnsen Glass Vindusfabrikk har utviklet seg til å bli en familiebedrift. Her jobber nemlig også Johnsens sønn, Thor-Henning, og datter, Christine. − Andre generasjon er i ferd med å ta over, forteller Rune Johnsen, som ikke har noen konkrete planer om å bli pensjonist helt enda. 

Johnsen Glass Vindusfabrikk har utviklet seg til å bli en familiebedrift. Her jobber nemlig også Johnsens to barn, Thor-Henning og Eva Christine. − Andre generasjon er i ferd med å ta over, forteller Rune Johnsen, som ikke har noen konkrete planer om å bli pensjonist helt enda.

Tilbyr alt innen glass

Glassmesterforretningen har høy kompetanse på glass, og utfører alle oppdrag innen glassmesterfaget.

De produserer alle typer vinduer: historiske vindu, kopier av gamle vinduer, toppsving-, topphengslet-, faste-, losholdt- og ramsvindu.

Johnsen Glass og Vindusfabrikk har også interiørglass, glassrekkverk, vinterhager, kjøkkenglass og dusjnisjer.

− Vi produserer også skyvedører, terrassedører og gatedører. Håndverksavdelingen utfører montering av vinduer til faste priser, forteller Johnsen.

Vedlikeholdsfrie vinduer

Johnsen Glass Vindusfabrikk er en produksjonsbedrift, så vel som en håndverksbedrift.

− Her får du alt innen vindu og i alle prisklasser. Vi har de rimeligste til de mest kostbare løsningene, og produserer alt som trengs. Det er fleksibiliteten og allsidigheten vår som gjør at vi har mye arbeid, sier Johnsen.

Bedriften produserer alt innen trevinduer og vedlikeholdsfrie vinduer.

− Aluminiumsbekledde vinduer er faktisk en av de beste investeringene du kan gjøre når det gjelder vindu. Vinduslevetiden er opptil 60 år, så det er et godt produkt for huseierne, sier Johnsen og avslutter:

− Det er ikke hver dag at alle trenger et nytt glass eller vindu, men når behovet er tilstede, er det lett å ta kontakt med oss.

Les også

Meny