Leier ut halve hotellet i fem år

edit today
For å sikre videre drift etter det dramatiske året 2020, blir snart halve Panorama Hotell & Resort omgjort til klinikk for psykisk helse.

– I januar vurderte vi nøye hvordan vi skulle klare å holde hodet over vannet. Dette er en avtale som letter byrden vår. Den redder oss, rett og slett, sier hotellsjef William Bernhardsen.

Langtidsavtalen som sikrer videre drift, gjør at hotellrommene og restaurantområdet i sin helhet blir forbeholdt leietakerne. Den største salen, samt tilhørende fasiliteter holdes utenom, det samme gjelder rorbusuitene ved sjøen. Utearealene og havnen vil også fortsatt være tilgjengelig som før.

Endrer hotelldriften

Panorama Hotell & Resort vil ved siden av den utleide halvparten drive videre for møter, konferanser og selskaper i tillegg til overnattingsmulighetene i åtte rorbusuiter, 16 nye familierom og de elleve rommene på Marstein Fyr.

– Det er veldig viktig for oss å si at dette ikke stenger hotellet for andre gjester. Dette er en hjelp i en vanskelig tid samtidig som vi skal jobbe hardt med å tilby det vi allerede er gode på, sier Bernhardsen.
Nå rettes hotellets fokus inn på å tilby spektakulære gruppe-opplevelser rundt beliggenheten ved havet, og alle mulighetene som finnes der.

TOTALRENOVERING: Den gamle brakkeriggen Atle Ulveseth i sin tid satte opp ved hotellet, blir nå totalrenovert og gjort om til 16 familierom. Disse blir en del av driften mens WeCare leier rommene inne i selve hotellbygningen.
Må si opp flere ansatte

Den reduserte driften av Panorama Hotell & Resort siden mars i fjor har ført til at flere har mistet jobben ved hotellet. Andre har mer eller mindre vært permittert i ett år. Den nye avtalen sikrer noen av arbeidsplassene, og flere ansatte kan tas tilbake fra permisjon, men den fører også til noe overtallighet i administrasjonen og serverings- og møtevertfunksjonen.

– Dette synes vi er veldig trist, men samtidig er det nok også godt for enkelte som har vært veldig lenge permittert å få en avklaring, og kunne søke nye utfordringer. Vi retter en stor takk til våre fantastiske ansatte som virkelig har gjort alt for å bidra positivt til tross for usikker jobbfremtid, sier Bernhardsen.

Skal ansette helsepersonell
Hilde Helland, WeCare Omsorg

I midten av januar ble hotell-ledelsen kontaktet av WeCare Omsorg som var interessert i å kjøpe tjenester fra hotellet sin virksomhet. Selskapet ønsket oppstart i mai, og dermed ble det en intensiv økt for å lande avtalen. Den ble signert i februar.

WeCare Omsorg leverer kvalitative tjenester innen psykisk helse på oppdrag for det offentlige, og er en del av spesialisthelsetjenesten i Norge. Hovedkontoret ligger i Oslo. Eier og gründer, Hilde Helland, besøkte Panorama for første gang denne uken, og ble bergtatt.

– Jeg følte skuldrene sank flere hakk. Det er bare så nydelig der ute. Havet, bygget, utsikten. Omgivelsene. Jeg tror mange tenker at psykiatri betyr lange korridorer, slitte bygninger og institusjonspreg, men vi ønsker å tilføre noe helt unikt, forteller hun om valget av Panorama.

Cathrine Seim, daglig leder i WeCare Omsorg

– Vi er to gründere som står bak WeCare, og vi drives av å få til noe bra, og tilby noe som vi selv ville kunne anbefale våre nærmeste.
I klinikken på Panorama er planen å tilby behandling, og et mangfold av aktiviteter i nærområdet.

I starten anslår Helland at det vil jobbe elleve personer på klinikken, men at dette fort vil skaleres opp ved behov. I klinikken trenger de yrkesgrupper som psykiater, psykolog, psykologspesialist, vernepleier, sykepleier, miljøterapeut, lege, sosionom, miljøarbeider og erfaringskonsulenter.

– Det er plass til 57 døgnpasienter i klinikken, og det kommer til å bli nesten én-til-én-bemanning, forklarer hun.

Les også

Meny