Per (57) prøvde blind date gjennom datingbyrået Spleiset. Daglig leder Kristine Lervåg fant en god match til Per. Foto: Silje Ulveseth

Prøvde blind date for første gang

edit today
Slik gikk det da datingbyrået Spleiset sendte Kari (52) og Per (57) på blind date på restauranten Escape, Sartor Storsenter.
[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

I vår spurte datingbyrået Spleiset følgende: «Er du klar for en gøyal blind date med middag og bowling?» Sammen med restauranten Escape og Sartor Storsenter arrangerte de blind date for to heldige par.

− Over 40 personer meldte seg på fra alderen 22 til 73 år, og så gjorde vi jobben med å kartlegge og finne en god match til de heldige vinnerne, forteller Kristine Lervåg, daglig leder i Spleiset.

Kari (52) er i databasen til Spleiset og tok sjansen da eposten med spørsmålet dukket opp. Selv om hun har vært singel i noen år, var blind date helt nytt for henne.

− Det var veldig spennende, for jeg hadde aldri chattet eller snakket med personen på forhånd. Vanligvis gjør man seg opp en mening i forkant før en date, men her visste jeg ingenting om hvordan personen så ut, alder, yrke og interesser. Jeg stolte på arbeidet som Kristine hadde gjort – og det var en flott mann hun matchet meg med, forteller Kari til Vest Næringsråd.

For Kari (52) ble blind daten en positiv erfaring. Foto: Silje Ulveseth

For Kari (52) ble blind daten en positiv erfaring. Foto: Silje Ulveseth

Et profesjonelt opplegg

I forkant av møtet hadde Kari tatt en personlighetstest, og ble ut i fra den en god match til Per (57), som heller ikke hadde vært på blind date før.

− Jeg hadde blandede forventninger, en fryktblandet fryd. Heldigvis var hun lett å snakke med og vi hadde 4-5 hyggelige timer sammen på Escape, sier Per.

Både Kari og Per strålende fornøyd med det skreddersydde opplegget til Spleiset, Escape og Sartor Storsenter, og følte seg godt ivaretatt.

− Det var kjempebra å kombinere aktivitet og middag. Under bowlingen fikk jeg jo også sett konkurranseinstinktet hennes og jeg måtte stå på for å henge med. Denne siden hadde jeg nok ikke sett hadde vi bare spist middag, avslører Per.

[divider line_type=»No Line»]
Det ble bare én date

Selv om begge parter sitter igjen med en positiv opplevelse av blind daten, ble det ikke noe mer enn dette.

− Det var en god match, men det er forskjell på venn og kjæreste, og vi havnet nok i vennesonen. Jeg har nok blitt litt hardhudet med tiden og åpner meg ikke så lett. Nå har jeg vært singel i 3-4 år og er blitt vant til det. Jeg er alene, men ikke ensom, forteller Per.

Kari kunne ha tenkt seg å møte Per igjen.

− Jeg ble nysgjerrig, for man får jo ikke vite alt på en kveld. Man blir ikke forelsket samme dag, men vi kunne jo ha sett hvor det bar. Det var dumt at han ikke gav det en sjanse, sier Kari.

Problemstillingen er dessverre ikke ukjent i datingverdenen.

− Han kom hjem og tenkte seg om, og det er det som er så dumt. Ta en second date, sier vi. Det er det vi sliter med – at kandidatene våre rusher videre. Man får ikke sett alle sider av en person på en date. De kunne ha gått på tur som date nummer to, komme ut av den formelle settingen og bli kjent på en helt annen måte, foreslår Lervåg i Spleiset.

Anbefaler andre å prøve blind date

Selv om det ikke ble en ny date denne gangen, er verken Per eller Kari fremmed for å prøve det på nytt.

− Jeg ville ha gjort det igjen. Det var en ut av deg selv opplevelse, men jeg følte meg hele tiden trygg fordi det var lagt opp et program. Jeg visste at dette var seriøst og at Kristine hadde gjort et godt stykke forarbeid, sier Kari.

Når man har vært vant til singellivet en stund, kan det være vanskelig å møte nye folk. Da kan det være fint å få profesjonell hjelp.

− Dette opplegget er mer ekte. De som er på date her vil ha en fast relasjon. Jeg har nok blitt mer kresen med tiden fordi jeg ikke ønsker å sette meg selv i ubehagelige situasjoner, samtidig har jeg min sfære hvor jeg beveger meg og trenger nok å utvide horisonten, forklarer Per.

− Er man i det samme miljøet, treffer man ikke nye folk. Vi kan ikke gjøre noe med kjemien, men vi er gode på å sette kandidater sammen. Spleiset er kjærlighetens svar på rekruttering, preferanser match, tar ut fra verdier og tankesett og lager en match, sier Lervåg i Spleiset.

Tungt å bli avvist

Når det viser seg at det ikke var en match, kan det oppleves som en brutal nedtur.

− Det er som et jobbintervju, du må selge deg selv på daten. Vi har som mål at flere og flere mennesker skal oppleve personlig mestring og økt positivitet i hverdagen, og vi følger kandidatene våre tett opp både før og etter daten for å gi råd, sier Lervåg.

− Det krever mye energi å utlevere deg selv til en person du ikke kjenner, men det hadde vært kjekt å treffe noen over tid. Jeg liker godt måten Spleiset jobber på og dette konseptet føles ikke like stressende som andre datingtjenester, innrømmer Kari.

Per har heller ikke gitt opp håpet om å finne kjærligheten.

− Jeg tror det finnes en for alle, sier han.

Les også

Meny