Lieco Auto er blant de 12 bilforhandlerne du vil finne på bilmessen i Straume Næringspark i morgen. Arkivfoto.

Ruller inn 80 nybiler i i Straume Næringspark

edit today

Det blir den største bilmessen i bergensområdet på mange år – og den første messen hvor du får prøvekjøre demobilene. Arrangørene utelukker ikke at arrangementet, som er en del av Straumedagane, kan trekke 5000 mennesker. Slikt må det bli penger i kassen av. Sotra Bil, Lieco Auto og Toyota Sotra er selvsagt representert, i tillegg til bergensforhandlerne.

– Gode muligheter for impulskjøp

– Vi har store forventninger til messen. Alle har lyst på ny bil, og når man attpåtil får prøvekjøre dem, så er mulighetene for impulskjøp absolutt tilstede, sier salgssjef Rune Brunstøl hos Møller bil i Drotningsvik. Bilforhandleren er størst i Bergen på personbil og nyttekjøretøy. – Med hele 12 utstillere og en så god bredde i utvalget er dette et veldig bra tilbud til personer som vurderer å kjøpe seg ny bil. Her får man alt på ett brett, og trenger ikke dra fra forhandler til forhandler for å undersøke alternativene, sier Brunstøl. Han legger til at man alltid får effekt av en messe i etterkant.

– Blir gira når de ser bilene

– Folk blir gira når de ser alle de nye bilene. De har gjerne sjekket litt rundt på Internett før de kommer, og vet hva de vil ha. Det viser seg at impulskjøperne er like fornøyde med bilene sine, som dem som har brukt lang tid på å bestemme seg, sier salgssjef Egil Igland i Oldervoll Bil. Toyota Sotra har aldri tidligere deltatt på en bilmesse. Salgssjef Lars Kåre Instebø ser først og fremst på tilstedeværelsen som god markedsføring, og er optimistisk når det gjelder salgseffekten. – Dette er en mulighet til å vise oss lokalt, samt til å markedsføre den nye Verso S. Bilen ble lansert nylig, men på grunn av jordskjelvet i Japan og forsinkelser i produksjonen har ikke bilen vært markedsført skikkelig ennå, sier Instebø.

Riggingen i gang

Forberedelsene er nå i full gang i Straume Næringspark, og arrangøren håper på godt vær når portene åpner i morgen. – Vi har snakket om å få til en bilmesse i flere år i forbindelse med Vestkystfestivalen, men det har ikke passet inn i konseptet. Med Straumedagane håper vi at messen kan bli en tradisjon, dersom bilforhandlerne blir fornøyde, sier Rolf Øvretveit i Heilt konge, en av arrangørene. – Bilinteressen er i alle fall stor. Bil må vi alle ha! legger han til.

Les også

Meny