Sartor kan bli «Årets Kjøpesenter»

edit today

Sartor Storsenter er nominert til «Årets Kjøpesenter» i Norge for sitt unike, helhetlige tilbud og måten senteret har tatt en aktiv rolle i samfunnsutviklingen.

– Sartor Storsenter er med sitt unike, helhetlige tilbud, svært gode løsninger og flotte arkitektoniske utforming et fremtidens senter og et fremtidig shoppingmål for hele Bergensregionen, skriver juryen i sin begrunnelse.

Nordisk kåring neste

Sartor kjemper om tittelen sammen med to andre nominerte: Tista senter i Halden og Strømmen Storsenter – Norges største kjøpesenter. Vinneren, som kåres 15. oktober, blir automatisk nominert til en nordisk kåring. Det er Nordic Council of Shopping Centers som står bak konkurransen.

Juryen roser det unike samarbeidet med Fjell kommune gjennnom 10-15 års planlegging og gjennomføring av et helhetlig kjøpesenter- og byutvikling.

– Prosjektet viser hvordan et senter kan ta en aktiv rolle i samfunnsutviklingen – transformasjonen fra kjøpesenter til urbant bysentrum med lokal forankring. Her bygges fremtidens kjøpesenter, skriver juryen i sin begrunnelse.

«Fremtidens kjøpesenter»

Juryen karakteriserer Sartor som et «fremtidens kjøpesenter», med opplevelser og trivsel i tillegg til handel. De peker på at Sartor har gjort et svært godt arbeid med å integrere kinoen og Vil Vite.

Videre vektlegges Miljøfyrtårn-sertifiseringen og Kystbygarasjen, med nærvarmeanlegg som henter energi fra fjellgrunnen til oppvarming og kjøling av senteret og nabolaget.

– Arkitektonisk fremstår senteret som et helhetlig og svært moderne senter med mye lys, gode løsninger og høy kvalitet på alle flater, skriver juryen og peker på at det mørke glasset på utsiden gir senteret et «eksklusivt og moderne preg».

Prisen deles ut for 22. gang. I årets jury sitter representanter fra Handelshøyskolen BI, Vestkanten (Årets Kjøpesenter), MENY (Årets Butikkjede), Ariktektkontoret Nils Tveit og CC Vest.

Les også

Meny