I PANELET: Cristian Valdes Carter, Executive Vice President i CCB, Kjersti Nordøy, kommunikasjonsleder i Equinor Sture & Kollsnes, Fredrik Nøss, rådgiver fra Kluge med bred erfaring fra energisektoren, Marit Kalgraf, redaktør i Vestnytt og Tom Georg Indrevik, styreleder for Gode Sirklar. Foto: Silje Ulveseth

Spennende paneldebatt om mulighetene i Nye Øygarden

edit today
Se bildene fra Oktobertreffet på OTD,  «Energi & Kystutvikling frem mot 2030».

Har næringslivet i regionen et mindreverdighetskompleks, eller tar vi vår plass i media? Det var et mange spørsmål som ble stilt til panelet, onsdag 17. oktober i Straume Arena.

I panelet satt Cristian Valdes Carter, Executive Vice President i CCB, Kjersti Nordøy, kommunikasjonsleder i Equinor Sture & Kollsnes, Fredrik Nøss, rådgiver fra Kluge med bred erfaring fra energisektoren, Marit Kalgraf, redaktør i Vestnytt og Tom Georg Indrevik, styreleder for Gode Sirklar.

− Næringslivet er nok underkommunisert. Hvor mange vet at Sund kommune er den største eksportøren av laks i Norge? Det er viktig at vi er med og løfter frem alt det positive som skjer i storkommunen, sa Tom Georg Indrevik.

− Vi får til veldig mye, men vi er nok ikke så flinke til å skryte av det, sa Kjersti Nordøy.

Dette ble også bekreftet av redaktør i Vestnytt.

− Strilen er handlingsrettet, men ikke så flink til å kommunisere det ut. Vi heier på de som for til noe, men tror at næringslivet glemmer å tipse oss. Vi får forbausende få tips. Husk at dere taper ikke på å ta kontakt, oppfordret Kalgraf.

− Vi opplever at interessen fra riksmedia ofte er større enn interessen fra Vestnytt. I dag hadde vi besøk av en journalist fra Klassekampen, sa Cristian Valdes Carter.

− Hva skal til for å få spalteplass i Vestnytt?

− Tenk på deg selv som leser og hva du liker å lese om. Vi er ute etter historier om hvordan ideen ble til, forklarte Kalgraf.

Artikkelen fortsetter under bildet

Se bildene fra Oktobertreffet

Alle foto: Silje Ulveseth

[divider line_type=»No Line»][vc_gallery type=»flexslider_style» images=»18535,18533,18529,18532,18534,18531,18530,18528″ onclick=»link_no» img_size=»full»][divider line_type=»No Line»]
Savner mer debatt i fellesnemnda

Tom Georg Indrevik gav en kort status i kommunesammenslåingen, og er overbevist om at dette vil bli en vellykket prosess. Redaktør i Vestnytt etterlyste mer debatt i fellesnemnda.

− Det er ikke akkurat høy temperatur i disse møtene. Dere er alltid så enige, sa Kalgraf.

− Det er  fordi det er 95 prosent administrasjon og 5 prosent politikk, forklarte Indrevik.

Han skulle gjerne hatt flere debatter om selve innholdet i kommunesammenslåingen enn navnedebatten om Øygarden kommune.

Samarbeid mellom næringslivet og storkommunen

Panelet fikk også spørsmål om hvordan vi kan skape et bedre samarbeid mellom næringsliv, kommuner og læringsarenaer som gir arbeidsplasser i regionen.

− Alle må melde seg inn i Vest Næringsråd, oppfordret Kjersti Nordøy.

− De store næringsaktørene må ta enda større ansvar. Pilene peker svakt oppover og vi går mot en brytningstid. Vi må bidra til å løfte opp gründerbedrifter. Veldig mye av vår omsetning går til lokal industri, sa Carter.

For tiden er det flere små virksomheter som vokser opp på CCB-basen på Ågotnes.

Orden er viktig for fremtidig vekst

Fredrik Nøss, rådgiver i Kluge advokatfirma, understreket også viktigheten av å ha gode avtaler og kontrakter:

− Ha orden i sysakene når du vokser. Husk at det er begrenset med interesse hvis du har alt i en skoeske.

Indrevik mener bedrifter må utnytte potensialet i å sparre med andre:

− Vi må tørre å dele og ikke være så redd for at naboen skal stjele. Utviklingen går så fort i dag at det som var nytt i dag er gammelt i morgen!

Les også

Meny