FROKOSTMØTE MED VIKTIG TEMA: Rune Alne er organisasjonssekretær i Fellesforbundets Avdeling 5 i Hordaland. Han er svært aktiv i kampen mot sosial dumping.

−Sosial dumping er vår største utfordring og trussel

edit today
Fellesforbundet holdt innlegg på Verkstedsgruppens frokostmøte.

Tirsdag 23. oktober holdt Rune Alne, organisasjonssekretær i Fellesforbundet, et engasjert foredrag for Verkstedsgruppen på Noteloftet hos SOCON. Tema for dagen var håndtering og bruk av utenlandsk arbeidskraft.

− Sosial dumping foregår langs hele kysten. Det er et felles problem og en utfordring for hele bransjen. Hvis vi lar det feste seg, vil det endre arbeidslivet radikalt, fortalte Alne.

Han viste til flere eksempler på hvordan sosial dumping foregår.

− Trusler og frykt er vanlig i bransjen, og det er vanskelig å avdekke, sa Alne.

Planlegger flere frokostmøter

Marianne Stople Larsen er ny leder for Verkstedsgruppen, og er glad for at så mange SMB-bedrifter tok seg tid til å samles.

− Det var et interessant møte. Alle vet at det foregår sosial dumping, men her ble satt fokus på hvordan det gjøres. Jeg håper Fellesforbundet når frem i sitt arbeid, slik at konkurransegrunnlaget blir likt for alle og at det er bedrifter med de beste løsningene som vinner oppdragene. Vi ønsker og å ivareta den norske leverandørindustrien med den kompetansen vi har opparbeidet oss, sier Stople Larsen til Vest Næringsråd.

Tidligere har det vært fire årlige treff i Verkstedsgruppen, og målet er å fortsette med dette. I stedet for Industrikafé planlegges det flere frokostmøter for SMB-bedrifter med spennende foredragsholdere og tema.

− Styret i Verkstedsgruppen kommer til å ringe rundt for å lufte interessen. Kom gjerne med tilbakemelding på aktuelle tema som du ønsker å ta opp, oppfordrer leder for Verkstedsgruppen.

[vc_gallery type=»flexslider_style» images=»18584,18582″ onclick=»link_no» img_size=»full»]

Les også

Meny