Blar opp 25 mill til Sotra Sportsklubb

edit today

Dan Christensen og Siv Øye Carlsen i Sotra Sportsklubb trodde knapt sine egne ører, da Trond Mohn avsluttet besøket i Straume Idrettspark med å bla opp 25 millioner kroner for å dekke gjelden på fotballhallen.

Sotra Sportsklubb er med det gjeldfri.

– Betyr enormt mye

– Det kom som en stor overraskelse og betyr enormt mye både for idretten og hele samfunnsutviklingen i regionen, sier en svært ydmyk og takknemlig Dan Christensen i Sotra Sportsklubb til vnr.no.

Det var under et besøk i Straume Idrettspark denne uken at Trond Mohn kom med gladnyheten. Mohn var en av foredragsholderne da Hordaland Håndballkrets arrangerte et anleggsseminar i Sotra Arena tirsdag. Mohn skal ha rost mange idrettslag for sin innsats i lokalmiljøet, deriblant Sotra Sportsklubb.

– Dette er et tydelig tegn på at Trond Mohn anerkjenner arbeidet som alle gjør i hele klubben, skriver klubben på sine nettsider torsdag ettermiddag.

– Åpner for nye muligheter

Christensen trodde knapt sine egne ører da den rause mangemillardæren kunngjorde at han var villig til å slette det resterende lånebeløpet på 25 millioner kroner, som Sotra Sportsklubb har på fotballhallen.

– Det betyr at vi nå har muligheten til å kunne gjøre nye investeringer, sier Christensen. Han nevner at OTD-messen har uttrykt behov for enda større arealer.

– Men det er jo et tema som må drøftes med kommunen, legger han til.

Klar til bruk i oktober

Arbeidet med fotballhallen er i rute og skal være ferdig til bilmessen, som finner sted første helgen i oktober. Bilmessen blir det første arrangementet i den nye, fullisolerte hallen på nesten 8000 kvadratmeter.

Det arbeides nå med å legge kunstgress i hallen, og arbeid med asfaltering og beplantning på utsiden gjenstår, opplyser Christensen.

Hallen har Mohn allerede sponset med 15 millioner kroner, og har dermed bidratt med hele 40 millioner kroner til utvikling av Straume Idrettspark.

– Det er ingen tvil om at det er disse midlene som har gjort mye av utbyggingen mulig. Sammen med Fjell kommune og gode samarbeidspartnere som Sartor Maskin, Gjensidigefondet og VI-fondet til Sparebanken Vest, og mye dugnad, har vi bygget fotballbaner, idrettshall, fotballhall, turveier og sandbaner, kommenterer klubben på nettsidene sine.

– Vi har utvilsomt fått mye igjen for både innsats og gaver – og har nå et anlegg som vi kan glede oss over i veldig mange år, skriver Sotra Sportsklubb.

– See more at: http://www.vnr.no/blar-opp-25-mill-til-sotra-sportsklubb/#sthash.fMRxIcf7.dpuf

Les også

Meny