Bent-Inge Storheim, daglig leder i ACOS (foran til venstre) og Henrik Mosberg Fedder, Vice President KMD WorkZone (foran til høyre) signerte samarbeidsavtalen som vil ta ACOS produkter ut i Europa. Tilstede på signeringen var også Forretningsansvarlig for Portal & selvbetjening i ACOS, Sølvi Fremstad og Markedsdirektør i ACOS, Anne Gro Hellsten (sittende) samt Claus Rantzau, Senior Business Architect i KMD WorkZone og Produktsjef ACOS Selvbetjening, Thormod Hellesøy (bak).

ACOS leverer IT-løsninger til Danmark

edit today
ACOS har inngått avtale med et av Danmarks største IT- og softwareselskaper, KMD.

IT-løsninger som er utviklet på Sotra, er på vei ut i det danske og europeiske markedet, ifølge en pressemelding fra ACOS.

Nå skal det danske IT-selskapet KMD selge produktet ACOS Interact til sine eksisterende og potensielle kunder. Over 150 kunder har allerede tatt i bruk ACOS-produktet som gjør det enkelt å digitalisere skjema.

− Det er en stor tillitserklæring at KMD velger å satse på våre produkter. Selv om Danmark ligger langt fremme på digitalisering, så viser denne avtalen at våre produkter blir vurdert som de beste, også internasjonalt, sier daglig leder i ACOS, Bent-Inge Storheim.

Behov for fornyelse – satset på norsk programvare

Produktene ACOS utvikler blir brukt til å digitalisere og effektivisere i departement, kommuner, forsikringsselskaper, banker og statlige etater.

Det danske IT-selskapet KMD har i mange år også levert skjemaløsninger til en rekke store statlige kunder, men så nå behov for fornying. KMD ble meget imponert over skjemaløsningen til ACOS.

− Vi er allerede i gang med å planlegge å oppgradere alle våre eksisterende kunder til ACOS sin løsning, sier visepresident i KMD, Henrik Mosberg Fedder, i pressemeldingen.

ACOS i vekst

ACOS har vokst fra fire ansatte i 1997 til 150 ansatte i dag. Gründerselskapet holder fortsatt til på Sotra, og tross interessen fra utlandet er det norske markedet fremdeles et satsningsområdet.

− Selv om vi ekspanderer til utlandet, vil vi fortsatt prioritere norske kunder. Vi så likevel at tiden var moden for å ta noen av våre mest populære produkter ut mot et bredere marked. På sikt ser vi ikke bort fra at vi også vil gå ut med flere produkter, avslører Storheim.

[divider line_type=»Small Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»][fancy_box box_style=»default» icon_family=»fontawesome» color=»Accent-Color» min_height=»200 px»]
Fakta om ACOS:

ACOS utvikler og implementer programvare for offentlig og privat sektor. Firma har siden oppstarten i 1997 hatt en jevn vekst og er i dag et av Norges 20 største programvareselskaper. Selskapet består i dag av 150 ansatte.

Hovedkontor: Straume, her foregår all utvikling av programvaren.
Avdelingskontor: Oslo.
ACOS er eid av gründerne, de ansatte og noen få eksterne investorer.

Over 450 virksomheter benytter ACOS sine løsninger, deriblant over 250 kommuner, 14 av 15 departement, en rekke tilsyn og direktorater, samt private organisasjoner.

ACOS utvikler og implementerer en stor programvareproduktportefølje innenfor følgende forretningsområder:

  • Dokumenthåndtering
  • Portal og selvbetjening
  • Levekår (løsninger innenfor barnevern, sosial og helsesektoren)
Fakta om KMD:

KMD A/S (tidligere Kommunedata) er blant Danmarks største IT- og softwarevirksomheter med avdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg. Hoveddelen av KMD’s forretninger kommer fra egen softwareutvikling. Bedriften utvikler og leverer IT-løsninger til kommuner, regioner, stat og private virksomheter. KMD har utviklet mer enn 400 IT-systemer.

KMD konsernet har en årlig omsetning på omkring 5 milliarder danske kroner og har cirka  3200 ansatte. Kommunedata ble etablert i 1972 ved en sammenslåing av kommunale edb-sentraler. KMD var inntil mars 2009 eid av Kommune Holding A/S. KMD er idag eid av Advent International og Sampension.
Kilde: ACOS[/fancy_box]

Les også

Meny