Utstillerne får 12 kvadratmeter hver i Ågotneshallen under årets messe. I tillegg vil grusplassen utenfor bli tatt i bruk som en del av messeområdet, her blir det blant annet grilling.

Ågotnesmessen utsolgt

edit today

– Vi har åpnet opp for alle VNR-medlemmer, etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Det har vært stor pågang fra bedrifter som ønsker å være utstillere, men nå er det fullt. Vi håper at årets messe blir en ny suksess med gode besøkstall, sier VNR-leder Per C. Aarsand. Dagarrangementet er åpent for alle – dørene åpnes klokken 12. Frem til nå har messen blitt arrangert på Mento Services sine områder. Ny lokalitet for messen blir Ågotneshallen, noe som åpnet muligheten for å ha flere utstillere. Utstillerne var i går samlet på et informasjonsmøte hos Mento, som var initiativtaker til messen for tre år siden.

Innrykk av 200 ungdommer

Premissene for messen er at den skal være rettet mot olje og energi-området. Her skal utstillerne få mulighet til å presentere produktnyheter og bygge nettverk. Den skal også være en arena for samhandling mellom skole og næringsliv. I fjor besøkte 200 elever fra Sotra Vidaregåande Skule messen – elevene vil også bli invitert i år.

Ylvis i Ågotneshallen

Messen skal også være en sosial møteplass for Ågotnes-miljøet, og det er ventet stor interesse for å delta på kveldsarrangementet. Ylvis med band skal stå for underholdningen. Bård og Vegard Ylvisåker har hatt stor suksess med samtlige av sine revyshow og TV-show, men er fremfor alt musikere. Kveldsarrangementet er forbeholdt utstillerne og deres inviterte gjester, totalt 400-500 billetter. – Den innerste delen av hallen blir sceneområde, mens den ytterste delen blir messeområde, sier Aarsand, som gleder seg stort både til messen og kveldsarrangementet.

Lokale krefter

Ågotnesmessen ble startet opp av lokale bedrifter etter at Norges største årlige oljemesse, Offshore Technology Days (OTD) ble flyttet fra Bergen til Stavanger i 2011. Oppslutningen bekreftet behovet for en lokal messe, og samarbeidet mellom utstillerne resulterte i en ny suksessmesse i fjor, med Vest Næringsråd som medarrangør. Etter ønske fra utstillerne har Vest Næringsråd tatt på seg ansvaret for å arrangere årets messe, som et lokalt supplement til den nasjonale OTD-messen – som en gang startet på Ågotnes. – Med denne messen ønsker vi å videreføre arbeidet med å fremme samhandling mellom Sotra-bedrifter og styrke miljøet på Ågotnes. Næringslivet her er i sterk vekst, med 4000 arbeidsplasser som forventes å øke til 6000 arbeidsplasser de neste årene, sier en fornøyd Aarsand.

Les også

Meny