All time high for CCB – dobler omsetningen

edit today

2012 kommer til å et gullkantet år for Coast Center Base (CCB). Slik det ser ut nå, kommer CCB til å doble sin omsetning fra 707 millioner i 2011 til 1,4 milliarder kroner i år. Det opplyser administrerende direktør Kurt Andreassen til offshore.no.

Ordreboken full

– Det er flere årsaker til at vi nå ser ut til å doble. Vi opplever et generelt høyt trykk på alle områder både innen logistikk, teknisk og eiendom. I tillegg har vi hatt inne flere store riggprosjekter i år, som har gitt stor omsetning, sier han til Offshore.no. Allerede i januar ble det klart at verftet kom til å gjøre det bra. Da kunne Offshore.no fortelle at CCB lå an til å bli den store vinneren innen riggvedlikehold i 2012. Med både Songa Dee, Bredford Dolphin og Stena Don gjennomført er årets tre første jobber historie. Nå pågår ytterligere to store riggprosjekt for Songa Offshore. Det er Songa Delta og Songa Trym som nå er ved kai. Disse riggene er ventet å bli liggende i alle fall ut oktober.

Investerer i infrastruktur

Til tider har det vært så travelt og mulighetene så mange at CCB har måtte takke nei til ytterligere riggoppdrag på grunn av kapasitet, derfor investerer CCB store summer i bedre infrastruktur på basen. En av kaiene utvides med 140 meter, og får en dybde på 22 meter. I tillegg øker de lengde på en annen kai med 60 meter, for å hindre at riggprosjektene skal komme i konflikt med forsyningstjenestene. Det vil gi CCB kapasitet til å ta inn tre rigger samtidig. Med investeringer på totalt en halv milliard kroner  i år, går 100 millioner kroner til kaiene. Resten går til blant annet nye bygg til Aker Subsea (10.000 kvadratmeter) og Statoil 5.400 (kvadratmeter).

Les også

Meny