Åpner «skikkelig» restaurant

edit today

Søskenparet May Bildøy og Trond Birkeland har en stor lidenskap til felles: mat. Sammen med Mays matglade nabo Knut Inge Sylta og Tronds tidligere kollega Brita Vestrheim, åpner de restaurant.

Kokker på plass mandag

Kafe og butikk-konseptet «Skikkelig Mat» åpner 20. november i den nye delen av Sartor Storsenter – med inngang fra Allmenningen. Før det skal kjøkkenet monteres, det elektriske skal på plass og butikkhyllene skal fylles.

Mandag starter kokkene og konditoren med utvikling og testing av menyene. Stikkordet er kortreiste kvalitetsråvarer.

– Foreldrene våre er oppvokst på gård og mat er det som står i fokus når familien samles. Vi har også drevet med jakt og fiske. Denne ideen har Trond og jeg snakket om i mange år, forteller May Bildøy, som drev pizzarestauranten Chicago på Straume den gang pizza fortsatt var eksotisk på våre kanter.

Supersøsken

– Trond og jeg har aldri kranglet så det skal gå greit å drive restaurant sammen, mener hun.

Restauranteierne har bygget opp et varesortiment basert på gode, tilgjengelige råvarer og produkter – så kortreist som mulig. Olivenolje måtte de naturlig nok litt lenger syd for å handle, til Italia. Uniformene er designet og sydd på Sotra.

– Vi ønsker å benytte oss av lokale leverandører og håper å få med oss de som finnes på Sotra/Øygarden etter hvert, sier Brita Vestrheim med en sterk oppfordring til lokale produsenter.

Matpakker

De har alle mange års erfaring som selvstendig næringsdrivende, men restaurantdrift er nytt for de andre. Tronds og Britas mange års erfaring innen reklamebransjen er ingen ulempe.

– Vi tenker på å utvikle et matpakkekonsept på nyåret, fordi vi mener det er marked for det. Bare her på kjøpesenteret er det 1000 ansatte. Vi vil også tilby møtemat, catering og selskaper, sier Birkeland, som blir daglig leder for «Skikkelig Mat».

Gavekasse til bedrifter

Denne uken lanserte gründerne «gavekassen» på VNRs Oktobertreff. I likhet med resten av interiøret i lokalet, har gjengen designet og laget gavekassene helt selv, 250 stk hver. Innholdet er kortreiste godbiter hovedsakelig fra vestlandsprodusenter som er ment for salg til bedrifter og andre.

Restauranten har skjenkeløyve og nettsalgsløyve for øl.

Mens Sylta tar seg av den økonomiske driften vil de tre andre inngå i noe større grad i den daglige restaurantdriften, og sikre personlig inntekt med andre jobber i en overgangsfase.

Les også

Meny