«Årets Bedrift har åpnet mange dører for oss»

edit today

Turbuss Vest skal frakte pendlere fra Bergen til Ågotnes fra 1. august. Den nysignerte, betydningsfulle kontrakten med Aker og FMC takker Jostein Nesse blant annet «Årets Bedrift» for. 

Hver morgen og ettermiddag skysser Aker Solutions og FMC Technologies sine medarbeidere med komfortable turbusser fra Bergen sentrum til Ågotnes. Her har de ansatte nett-tilgang slik at bussturen blir en del av arbeidstiden.

Fra 1. august er det Turbuss Vest som skal kjøre «pendlerbussen». Avtalen som nylig ble inngått mellom partene innebærer totalt 4 bussturer tur-retur Bergen – Ågotnes daglig i fire år for Turbuss Vest.

– Viktig kontrakt

– Dette er en viktig kontrakt for oss, vi er veldig godt fornøyd med at de valgte oss. Denne avtalen bidrar til en mer stabil helårsdrift, som vi har jobbet mye med å få på plass de siste årene, sier eier Jostein Nesse til vnr.no.

Han mener Årets Bedrift Region Vest-tittelen har vært en betydningsfull døråpner for bedriften, og viser til en lang smørbrødliste av kontrakter som er signert i etterkant. Bare i vår er avtaler sikret med blant annet Festspillene, NSB, Avinor, OTD, Fjell kommune, IKEA og Fjord Line.

– Kvalitetsstempel

Turbuss Vest har brukt kvalitetsstempelet «Årets Bedrift» aktivt i både markedsføring og rekruttering siden 2011.

Hvordan bli nominert til Årets Bedrift? Les mer om kåringen her

– Årets Bedrift betydde veldig mye for oss. Vi var så stolte! De ansatte vokste på det. Det har også bidratt positivt til hvordan Turbuss Vest oppfattes som aktør i markedet, sier Nesse.

Bedriften har gjort en rekke grep for å hevde seg i viktige anbudskonkurranser: ISO-sertifisering kom på plass i 2013 og selskapet arbeider nå med miljøsertifisering. I tillegg arbeides det med å utstyre alle busser med hjertestarter og GPS.

Gründer-eventyr

Turbuss Vest ble startet i 2007, og har i dag 70 kjøretøyer – inkludert VIP-biler. Selskapet sysselsetter 80-90 personer, rundt 60 årsverk. Gaselle-bedrift hvert år siden 2011 – et aldri så lite stykke gründer-eventyr. Den sterke veksten har imidlertid ikke vært uproblematisk.

– Fjoråret var preget av voksesmerter, en fortvilende situasjon der jeg ikke klarte å følge med. Nå har vi andre rutiner og fått «tak» på det. Jeg tror 2014 blir et bra år også, vi har mange gode avtaler – jeg ser positivt på driften fremover, sier 60-åringen.

En rettssak mot Bergen kommune etter et tapt anbud endte med seier i fjor, men kostet selskapet store summer i advokat-kostnader.

Les også

Meny