Øyvind Blom. Foto: Inger Elise J. Økland.

Årets vekstskaper?

edit today

– Utrolig kjekt at en liten, lokaleid familiebedrift i Øygarden kan hevde seg blant de store børsnoterte selskapene. Nominasjonen kom helt ut av det blå, og man blir litt ydmyk. Det er en fjær i hatten for oss, sier daglig leder Øyvind Blom til vnr.no, og legger til at nominasjonen ikke bare bidrar til bedre omdømme, men også økt motivasjon internt i bedriften. Som en av åtte bedrifter i Hordaland/Sogn og Fjordane er Blom Fiskeoppdrett blitt lagt spesielt merke til av Ernst & Young, som står bak den den årlige kåringen. Blant de åtte nominerte skal det kåres tre vinnere i vestlandsregionen, samt en som går til landsfinalen.

Triplet omsetning

Vinneren kan smykke seg med verdens mest prestisjetunge forretnings-utmerkelse. Bård Sekkingstad i Sekkingstad AS ble nominert og gikk helt til finalen i fjor. – Vi har både doblet og triplet omsetningen de siste to-tre årene. Den sterke veksten har nok vært utslagsgivende for nominasjonen, mener Blom, som sist uke kunne avslutte oppkjøpet av Strømsnes Akvakultur AS på Askøy – et nytt strategisk oppkjøp som vil øke aktiviteten ytterligere. Strømsnes produserer årlig ca 2,5 mill smolt ved anlegget på Askøy, mens Blom Fiskeoppdrett produserer ca 10.000 tonn laks og aure i Nordhordland, med hovedkontor og base i Blomvåg i Øygarden. Produksjonen på Strømsnes fortsetter med full styrke, og Blom vil fortsette å utvikle og investere i bedriften.

Passerer 200 mill i år

Blom Fiskeoppdrett er en nøkkelbedrift i Øygarden, med totalt 40 ansatte etter det siste oppkjøpet. – Vi passerer 200 millioner kroner i omsetning i år, og regner med å passere 250 millioner kroner neste år på grunn av veksten og oppkjøpet, sier Blom, med et lite forbehold om store endringer i lakseprisene. Blom Fiskeoppdrett samarbeider tett med Sotra Fiskeindustri, og er en av hovedleverandørene til fiskeribedriften i Sund. – Vi jobber i en fremtidsbransje, der etterspørselen etter matfisk bare vil øke i årene som kommer, legger Øyvind Blom til.

Les også

Meny