Avlyser båtmessen

edit today
For andre år på rad ser Sotra Sportsklubb seg nødt til å avlyse båtmessen «Dra til sjøs».

Det som har vokst til å være norges nest største båtmesse, skulle arrangeres 10.-13. februar i Sotra Arena og Straume Idrettspark. Men akkurat som i fjor er det korona-pandemien som ødelegger.

– I fjor var det mer forutsigbart, da hadde vi ikke lov til å arrangere. Nå har vi i teorien lov, men smittetrykket er så høyt at verken vi eller utstillerne kan risikere at messen blir skyld i ytterligere utbrudd, sier Dan Christensen, daglig leder i Sotra Sportsklubb.

Den første hindringen for arrangementet var da Øygarden kommune før jul bestemte at Sotra Arena også videre skulle benyttes for å vaksinere befolkningen. Dermed forsvant en firedel av utstillerområdet, og båtmessen ble nedskalert til fotballhallen.

Videre ble det jobbet med å bruke Turnhallen, men dette vurderte både arrangører og utstillere som en dårlig løsning med for stor avstand mellom hallene. Det ble hinder nummer to.

Da smittetrykket også vokste til nye høyder ble det det tredje hinderet som også gjorde arrangementet umulig å gjennomføre.

– Vi jobber foreløpig med en utsettelse. Men det er vanskelig i en ganske trang kalender, forteller Christensen.

• 25.-27. mars arrangeres Boligmessen
• 10.-12. mai arrangeres HavExpo
• 18.-20. oktober arrangeres OTD Energy

– Jeg støtter meg veldig på ekspertene som sier at vinterens smittebølge blir konsentrert om januar og februar. Hvis det slår an kan vi arrangere boligmessen i mars, og kanskje være helt fri for dette når HavExpo arrangeres i mai, sier han.

Les også

Meny