Smakjen UB.

Bedriftsledere med smakssansen i orden

edit today

De er unge, ambisiøse og flittige – og har allerede fått et innblikk i hvordan det er å drive sin egen bedrift. Underveis i utdanningen ved Restaurant- og matfaglinjen på Sotra Vidaregåande Skule, utvikler elevene egne matprodukter som de førsøker å selge gjennom ungdomsbedrifter. Du møter Fiskesnadder UB og Smakjen UB på Desembertreffet til VNR i Straume Teknologisenter.  Les også: I bresjen for kokkeutdanning i Bosnia – Vi har satset på lammepålegg, og siden vi nærmer oss jul har vi krydret med typiske julekrydderier som nellik og allehånde, sier daglig leder Stian Pham i Smakjen UB til vnr.no. Råvarene får de fra Strilalam. Han legger til at produktene er ideelle som julegaver til kunder eller medarbeidere, for eksempel. Det kan derfor være lurt å ta med kontanter på Desembertreffet. Elevene bak Smakjen UB har tatt høyde for fornyelse av produktene – etter jul vil de utvikle produkter med andre typer krydder, som passer bedre til vårsesongen. På Facebook-siden de har utviklet, kan man enkelt bestille produktene deres. De skal dessuten ha stands på skolen og på kjøpesenteret. Stian medgir at det vanskeligste med å drive en bedrift er å holde kontroll med alt. Bedriften består av sju ansatte. Selv drømmer han om å bli restaurantkokk. – Jeg vil ha en jobb der jeg kan utvikle nye retter og markedsføre dem, sier han.

Les også

keyboard_arrow_up