NY AVTALE: Rammeavtalen har en estimert samlet verdi på cirka 40-60 millioner kroner for perioden frem til år 2023.

Bergen Group skal ansette 30 nye klatrere

edit today
Bergen Group AAK tildelt rammeavtale på 40-60 millioner.

Nylig inngikk Bergen Group AAK en 5-årig rammeavtale med en internasjonal operatør på norsk sokkel.

Rammeavtalen gjelder ulike former for mekaniske oppdrag på offshore-installasjoner der det stilles krav til komplekse tilkomsttjenester.  I tillegg inkluderer rammeavtalen også muligheten for levering av relevante prefabrikasjoner, ifølge en pressemelding.

Denne avtalen fører også til at de skal ansette flere.

− Vi er på jakt etter 30 personer innen tilkomstteknikk, forteller Gisle Rune Drivenes, leder for prosjektavdelingen i Bergen Group AAK.

I over 30 år har AAK drevet med tilkomstteknikk. AAK er den første aktøren i Nordsjøen som begynte med taubaserte metoder utviklet for bruk innen olje- og gassindustri.

Økt etterspørsel

Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA vurderer rammetalen som en positiv bekreftelse på at Bergen Group AAK opprettholder sin konkurransekraft inn mot offshoremarkedet.

− Bergen Group AAK har en lang erfaring med å utføre ulike typer service- og vedlikeholds-operasjoner under svært utfordrende forhold både i høyden og på installasjoner med krevende tilgang. Vi har i løpet av våren registrert en økende etterspørsel etter tilkomsttekniske tjenester både i offshore- og i onshore-markedet.  Den økte etterspørselen kombinert med nye langsiktige rammeavtaler gir grunnlag for vekst og en utvidelse av arbeidsstokken, oppsummerer Nærø.

Stor etterspørsel

Olje- og gassindustrien har lenge vært nede i en bølgedal, hvor folk har blitt sagt opp eller sluttet.

− En stund måtte vi ta til takke med lavere omsetning, på grunn av markedet som sviktet. Etter tre år har det endelig snudd. Vi merker at etterspørsel er stor, og konkurrentene våre ringer oss for å få tak i nok folk, sier Drivenes.

Han synes det har vært en positiv prosess i Bergen Group ASA.

− Konsernet ser på AAK som en hjørnestein, og vil utvikle selskapet tilbake til hva det en gang var før  avkonjunkturen slo til. AAK er kjent for kvalitet og vi har lang kultur innen tilkomstteknikk og sikkert arbeid i høyden , forteller Drivenes.

Han avslører at Bergen Group AAK har masse prosjekt på gang, som vil gi tverrfaglig nytte i konsernet. Bergen Group AAK har rundt 60 ansatte og hovedkontoret er plassert på Straume på Sotra.

Les også

Meny