Foto: DOF Subsea

Bestod fagprøven – fikk fast jobb på stedet

edit today

Selskapet har 8 lærlinger i FU-faget (Fjernstyrte Undervannsoperasjoner), mer kjent som ROV-faget. Da det for første gang i historien ble avholdt en fagprøve i Hordaland med prøvenemnd fra Hordaland i FU-faget, kastet Dof Subsea like godt loss og lot lærlingene få kjøre ROV offshore med deres nyeste båt: Skandi Iceman.

Manøvrerte på havbunnen

Med på den fem timer lange båtturen var Grethe Bjorøy, daglig leder i fagopplæringskontoret L2L, som har formidlet lærlinger til DOF Subsea siden 2011. Vest Næringsråd var en sentral pådriver i opprettelsen av L2L. Turen var en del av fagprøven, som endte med «bestått» til alle fire ungdommene. – Lærlingene fant en gjenstand på havbunnen, tok bilder og registrerte posisjonen hvor gjenstanden lå. Det var imponerende å se hvor flinke de var til å manøvrere fartøyet, forteller Bjorøy til vnr.no. – DOF tilrettela for fagprøven på en fantastisk god måte for sine kandidater. Nå venter fast jobb som ROV-piloter i selskapet for alle sammen, sier hun. Fortsatt er det 4 lærlinger igjen, og tar inn 2 nye til høsten.

Rekrutteringsmulighet

– Vi ser på lærlinger som en god mulighet til å rekruttere til egen organisasjon. I årene som kommer vil vi ha et stort behov for mer personell i bransjen, og gjennom lærlinge-ordningen bidrar vi til å utdanne fagarbeidere for dagens og morgendagens samfunn, sier Julie Danielsen, Regional Crewing Manager. – Å ha lærlinger i bedriften betyr mye. Det styrker vårt fokus på utviklingen av selskapet gjennom kontinuerlig læring, noe som er viktig i en bransje i konstant utvikling og vekst, sier hun.  

Les også

Meny