BIFF tar filmen til Sotra

edit today

Bergen Internasjonale Film Festival tar med flere premierer til BIFF Sotra under filmfestivalen. Få også med deg Sotra Kystby Filmseminar 22. september!

Les mer og meld deg på Sotra Kystby Filmseminar her!

Hele BIFF-programmet blir lagt ut her!

BIFF ble arrangert for første gang under Kulturbyåret i Bergen i 2000. Nå utvides den årlige, internasjonale filmfestivalen med BIFF Sotra, som fikk støtte fra Sparebanken Vest/VNR-fondet i 2014.

– Allerede nå ser vi at den lokale satsingen på Sotra vil øke besøket til BIFF. Vi når ut til flere, sier administrativ leder William Lindborg til vnr.no to uker før den første filmen «snurres» i gang 23. september.

Eget Sotra-program

Smale spillefilmer og dokumentarer vil bli vist i to saler på SF Kino Sotra hele siste helgen i september, mens det blir ordinært kinotilbud i de tre andre salene.

Men ikke nok med det, festivalen snikåpnes med et eget Kystbyseminar – Sotra Kystby Filmseminar, allerede torsdag 22. september. Her blir det premiere på dokumentarene «The Human Scale» og «Strange and familiar», som begge handler om arkitektur og byutvikling.

Foredragsholderne er regissøren Andreas Dalsgaard og arkitekt Todd Saunders – verdt å få med seg, mener Lindborg.

Filmseminaret er det sjuende Kystbyseminaret i rekken, som arrangeres av Fjell kommune, Sartor Holding, Liegruppen og Vest Næringsråd, i samarbeid med Sund og Øygarden.

Gratistilbud til ungdommer

En viktig del av BIFF er gratisvisninger for skoleungdommer. Skolene får undervisningsmateriell til bruk før og etter, som er utarbeidet i samarbeid mellom blant annet BIFF og Universitetet i Bergen. Hele 8000 elever var innom BIFF i fjor og så i gjennomsnitt 2-3 filmer hver, ifølge Lindborg.

– BIFF Sotra vekket tidlig stor interesse lokalt og vi ser at lærere som tidligere har vegret seg for å busse ungdommer til BIFF i Bergen, er svært positive til å få et tilbud på Sotra.

– Film er kunst

I løpet av de åtte dagene filmfestivalen varer vil det bli vist 170 filmer, til sammen 550 visninger/forestillinger. Det er nesten like mange som blir vist på Bergen Kino i løpet av et helt år, påpeker Lindborg.

– Halvparten av filmene ville nok aldri blitt vist på kino om det ikke var for BIFF. Det er gøy med kino, men man glemmer at film er kultur og det er viktig å få vist bredden, og at filmkunst er mer enn de store Hollywoodfilmene, mener Lindborg.

Les også

Meny