– Ble tatt inn i varmen med en gang

edit today
Uansett hvor han går blir Bjørn Erik Sissener tatt imot med åpne armer på Ågotnes. Det er opplevelsen etter at Anlegg og Marine Service (AMS) etablerte seg denne våren.

– Vi er blitt ekstremt godt tatt imot av selskapene rundt oss. Jeg er veldig imponert over hvor imøtekommende og inkluderende bedriftene her ute er. Det er godt å kjenne seg ønsket, sier Sissener.

Fire ansatte er i gang for den Tananger-baserte bedriften som landet på Ågotnes da de på nytt skulle satse på ny avdeling i Bergens-området. Bakgrunnen er de pågående og kommende aktivitetene i området. Nå har de kjøpt bygget av Jan Rune Skoge, og skaffet seg kontorer og verkstedsfasiliteter for vekst.

– Dette er en ideell plass for oss å være, sier Sissener som er avdelingslederen for bedriften i de nykjøpte lokalene i Bleivassvegen 105 A. Der kan han sitte og se skipsanløpene gjennom kontorvinduet, og kjapt finne ut om de skulle ha behov for hjelp med dieselmotoren.

Ikke tilfeldig

AMS er spesialister på leveranse og service av motorer innen petroleum, maritim og marin sektor. De utfører:

  • Salg
  • Service
  • Reparasjon
  • vedlikehold og overhaling av motorer og generatorsett

– Etableringen her er ikke tilfeldig. Det var et strategisk valg midt i hovedleia for fartøystrafikk, og nær utskiping til Nordsjøen, sa daglig leder Trond Olsen under åpningen. Selskapet gjorde en markedsundersøkelse før etableringen som viste 220 000 årlige havneanløp til CCB, Mongstad og Bergen havn.

– Det er en betydelig aktivitet, og midt i blinken for det vi holder på med. AMS kommer til å forandre seg i årene fremover, og gå i en grønnere retning med nytt drivstoff, nye motorer og nye rensesystemer. Ved å ta i bruk nyere teknologier skal vi gjøre denne delen av industrien grønnere, sier Olsen.

15 om fem år?

Salgssjef Jørgen Orstad har stor tro på at de fire ansatte bedriften foreløpig har på Ågotnes, om ikke lenge skal bli flere.

– Målet er å få mye mer aktivitet her enn vi har i dag. Jeg tenker 15 ansatte vil være passelig om fem år, og det tror jeg det er marked for at vi skal klare, mener han.

Orstad tror plasseringen på Ågotnes gjør at de kan yte enda bedre service til kundene sine.

– Ja, dette er en perfekt plass. Mange av kundene våre har aktivitet her, og vi ønsker å være nærme dem for å yte enda bedre service.

Les også

Meny