KRISEKOMMUNIKASJON: Torsdag 21. februar vil Fredrik Hannestad fra Nor PR gi oss konkrete tips til krisehåndtering. FOTO: Nor PR

Bli en mester i krisehåndtering

edit today
Hvordan kan du være forberedt når en krise oppstår?
[divider line_type=»Full Width Line» line_thickness=»1″ divider_color=»default»]

Det er vanskelig å vite hva fremtiden bringer, men det er mulig å være beredt hvis noe uforutsett skulle skje.

− Jeg tror mange tenker at krisehåndtering betyr omfattende beredskapstrening, lange forberedelsesprosesser, masse mennesker, store ressurser i sving og at tunge beslutninger skal tas, men det trenger ikke å være tungt, vanskelig og komplekst, forteller Fredrik Hannestad, partner og daglig leder i NOR PR.

Korte, enkle øvelser og litt bevissthet kan løfte mange bedrifter til å bli bedre i krisehåndtering, mener han. På medlemstreffet torsdag 21. februar vil Hannestad vise hvordan du kan forberede deg ved hjelp av lite ressurskrevende metoder.

Dette er de vanligste krisene

Hva er egentlig en krise? Folk flest tenker for snevert, ifølge Hannestad.

− Ofte forbindes kriser med tidsavgrensede hendelser som brann, ulykke, terror og maskinskader. Men negative rykter, leveransesvikt, utro tjenere blant de ansatte, uetisk adferd, er krisesituasjoner som er vel så vanlig, forklarer Hannestad:

− Følger man avisoverskriftene i løpet av ett år, er det noe som går igjen – som for eksempel leveransesvikt, miljø-synder og uetiske beslutninger. Dette er kriser som ikke nødvendigvis kan knyttes mot én hendelse og som bedrifter generelt er for dårlig til å forberede seg på.

LES OGSÅ: Bruker du sosiale medier riktig?

Derfor bør du øve på en krise

Det er fullt mulig å forberede seg på kriser uten at det kreves store ressurser.

− Rollespill og medietrening oppleves ofte som virkelighetsnært. Men her må det gjøres gode forberedelser for å treffe blink, gjerne ved å høre med de ansatte om hva de frykter mest. Da får man et scenario som kunne vært virkelig, råder Hannestad.

Bedrifter gjør lurt i å løfte krisesituasjoner opp i hverdagen. Forberedelser på det verst tenkelige gir verdifulle utfordringer, slik at man er bedre rustet når krisen inntreffer.

− Å øve på en krise gjør at kriser ligger litt høyere oppe i bevisstheten. Da er det også mindre sjanse for at det faktisk oppstår en krise, forteller han.

[divider line_type=»No Line»][nectar_btn size=»jumbo» open_new_tab=»true» button_style=»regular-tilt» button_color=»Accent-Color» icon_family=»none» url=»https://www.vnr.no/events/februartreffet-2019/» text=»MELD DEG PÅ FEBRUARTREFFET»]

Les også

Meny