Arne Bengt Riple (f.v), Ola Flesland og Thomas Skålnes.

– By på Straume vil sikre rekrutteringen

edit today

– Vi har ansatt 100 personer årlig i flere år nå. Det blir vanskeligere og vanskeligere å tiltrekke seg arbeidskraft. Det er ikke et godt nok miljø rundt arbeidsplassen til at folk ønsker å bosette seg her. Trafikkforholdene er også en vesentlig årsak, sa Vice President Arne Bengt Riple i Aker Solutions under Kystbyseminaret i Fjell Rådhus i går. Tema for seminaret var «attraktivt næringsliv – attraktive arbeidsplasser». Seminaret var det tredje i rekken som omhandler innholdet i det som skal bli Sotra kystby, og arrangeres av Vest Næringsråd, på oppdrag for Fjell kommune. Les også: Byutvikling på Straume – historisk vedtak i dette Les også: Aarebrot tegnet krisescenario for Fjell – Vi ønsker byutviklingen velkommen for å tiltrekke oss arbeidstakere. Også vi kommer til å måtte ansette flere fremover, sa daglig leder Ola Flesland i Biomega.

– Skap møteplasser

Byplanlegger Michael Fuller-Gee i Arendal, fortalte om vekstutfordringene Arendal sliter med. Han viste til at ensomhet er et økende problem i samfunnet vårt, og at byutvikling er et helseforebyggende tiltak. – Nordmenn har mer penger, vi har mer fritid enn noen andre i Europa og det gode livet er for mange i byen, sa Fuller-Gee og snakket om «cafe latte-faktoren». Fuller-Gee (bildet) viste til tall som forteller at en av fire nordmenn er ensomme, og at gruppen mellom 18-29 år og gruppen over 70 år er de mest ensomme. – Kafeer i bibliotek er undervurdert. Skap gode møteplasser inne og ute – man kommer langt med en benk. Det må være sitteplasser der man ønsker at folk skal oppholde seg, sa han. Definer hva som skal være sentrumskjernen, bygg attraktive sentrumsboliger og skap menneskevennlige byer. Tilrettelegg for kvalitetsleiligheter med balkong og beliggenhet ved sjøen, samt nærhet til kollektivtransport og offentlige tjenestetilbud, var rådene til Fuller-Gee.

5000 nye sentrumsboliger

Mens Senterdirektør Thomas Skålnes i Sartor Storsenter påpekte at urbanisering vil skape flere arbeidsplasser, snakket Eiendomssjef Roy-Eddy Lie i Liegruppen om behovet for nye boliger i sentrumsområdet. – Beregninger av folketallet viser at vi vil være 36.000 innbyggere i Fjell i 2030. Vi trenger 5000 nye boliger, og på Straume er det ikke plass til mer enn 2200 boliger. Kommunedelplanen for Bildøy vil dekke gapet, sa Lie. I juni vil det siste Kystbyseminaret gå av stabelen, der programmet vil omhandle kulturrelaterte tema.

Les også

Meny