CCB utvider igjen – styrker kaiområdet

edit today

Til tross for den rolige starten på året, blir det flere og flere anløp til Coast Center Base (CCB) og nå skal kapasiteten økes. Det kom frem under Augusttreffet til VNR den 30. august. Rundt hundre medlemmer deltok på treffet. Se bilder fra Augusttreffet i Bildegalleriet Prosjektdirektør Ronny Haufe (bildet) i CCB benyttet samtidig anledningen til å informere potensielle underleverandører om at det stilles stadig større krav til kvalitet i leveransen. – Det er en trend som viser en skjerping av kvalitet i leveranse, produkt og dokumentasjon. Trenden henger sammen med tidligere erfaringer hos oppdragsgiverne. Vær obs på dette, sa Haufe.

140 meter lenger kai

Arbeidet med Scarabeo 5 ferdigstilles i disse dager, og i slutten av september ventes Songa Delta inn til basen. CCB har håp om ytterligere ett riggoppdrag innen utgangen av året. Kai 3, som vender ut mot Hjeltefjorden og Hanøytangen, skal utvides østover med 140 meter, noe som vil gjøre det mulig for CCB å ta i mot to rigger samtidig – uten at det går på bekostning av den øvrige kaikapasiteten. – Vi utvikler kaien fordi vi har utfordringer knyttet til kapasitet. Utvidelsen vil bedre driften under parallelle operasjoner, sier administrerende direktør Kurt Rune Andreassen i CCB til vnr.no. Også i Tranevågen skal det utvides, for å bedre adkomsten for de såkalte bulk-leverandørene. Kai 11 skal knyttes sammen med terminalkaien.

Flere utvidelsesplaner

CCB har også under planlegging et nytt administrasjonsbygg for en av kundene på basen. – Vi har fått en sterk posisjon i forhold til Subsea-markedet, og vi ser også på muligheten for å bygge flere nye haller for lager og vedlikehold. Det vil komme større og tyngre undervannsutstyr i tiden fremover, sier Andreassen. LiegruppenTellnes Næringspark og Business Region Bergen var blant dem som presenterte seg under Augusttreffet. Fjells idrettsambassadør Henriette Brekkepresenterte sin plan for hvordan hun vil kvalifisere seg til OL i 2012, og Peppes Pizza sørget for pausemat for tilhørerne. Fritjof Bergmann i Totaloversikt deltok på et VNR-treff for første gang, og var positivt overrasket. – Jeg er veldig imponert over opplegget, og kommer til å melde bedriften inn i VNR, sier Bergmann til vnr.no. VNR har nå over 430 medlemsbedrifter.

Les også

Meny