Eks-proffsyklist Dag Otto Lauritzen leder TV2-programmet "Sporty", som følger utvalgte kandidater på veien til et sprekere og sunnere liv. Foto: VNR.no

Dag Otto vekket næringslivet

edit today

Samarbeidet mellom TV2 Sporty og Vest Næringsråd fikk et skikkelig kickoff tirsdag denne uken. Først med morgenspinning hos Aktiv 365, med selveste TV2-profilen Dag Otto Lauritzen som instruktør. Deretter med et åpenhjertig foredrag fra eks-proffsyklisten, som motiverte mange. Meld på din bedrift – les mer her! – Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger fra deltakere som ble skikkelig inspirert, og som ønsker å bringe dette videre til arbeidsplassen sin, sier VNR-leder Per C. Aarsand. Sammen med TV2 Sporty starter VNR en folkebevegelse for at Sotra-regionen skal bli Norges sprekeste region! Lavere sykefravær og et attraktivt omdømme vil bli effekten. Målet er å samle 2000 deltakere til trimkonkurransen TV2 Sporty, som også kårer regionens mest sporty bedrift. Et eget TV-program fra Sotra/Øygarden er også aktuelt.

– Dette må vi bli med på!

Det sier Fjell-ordfører Eli Å. Berland. – Dette bør være aktuelt for Fjell kommune, jeg vil ta dette videre og er veldig innstilt på å få det til, sier Berland. Sammen med de to andre ordførerne; Otto Harkestad og Ove Trellevik, stilte hun på morgentrimmen i forkant av medlemstreffet. – Jeg som er så treg å få i gang om morgenen: dette var faktisk en god start på dagen! Jeg hadde aldri prøvd spinning før, men med instruksjonene fra Dag Otto Lauritzen gikk det greit. Personlig opplever jeg at jeg fikk en piff til å komme i gang med trening, sier Berland til VNR.no.

– Ingen tvil om effekten

Ordfører i Sund, Ove Trellevik, har allerede tatt det opp med administrasjonen at han ønsker at Sund kommune skal være med på Sporty. – Jeg synes det hadde vært veldig kjekt om vi hadde fått til denne folkebevegelse-effekten i regionen. Jeg er ikke i tvil om at trening bidrar til livslyst, motivasjon og sunne holdninger. Sykefraværet i Sund kommune er dessverre for høyt og dette kan være et positivt tiltak, sier Trellevik til VNR.no. Sotra Gruppen AS på Vindenes har bestemt seg for å melde på de av sine ansatte som ønsker å delta. – Dette virker veldig positivt og vi vil være med, sier Anita Vindenes, QA/HSE Manager.

– Må ha det bra for å yte

Lauritzen oppfordret politikerne til å lage trygge sykkelveier. – Alle de som sitter i kø, tenk om halvparten hadde syklet? påpekte han. Videre oppfordret han næringslivsledere til å legge til rette for at ansatte får trene. – Ikke la de ansatte sitte på jobb i 12-14 timer, legg også til rette for at de rekker å følge guttungen på fotballkamp for eksempel. Skal man yte på jobb må man ha det godt hjemme, sa han. Se bildene fra Augusttreffet her!  

Les også

Meny