De toppet 2014

edit today

Interessen for Skikkelig Mat – som er tuftet på mattradisjon, kortreist kvalitet og småskalaproduksjon, har vært enorm siden de fire gründerne åpnet serveringsstedet i Sartor Storsenter i november.

– Vi er veldig fornøyd med den starten vi har fått, både i restauranten og i butikken, og vi er veldig fornøyd med omsetningstallene for desember. Fremover vil vi ha fokus på å utvikle en ny og spennende, enda mer spisset meny, forteller May Bildøy, en av fire gründere.

Skikkelig respons

Ingen annen artikkel på vnr.no har blitt lest av så mange. Artikkelen er delt mer enn 1900 ganger på Facebook. Alt tyder på at Skikkelig Mat har fått skikkelig fotfeste på Sotra.

– Gavekassene har vært en stor suksess, spesielt i bedriftsmarkedet, men også privatmarkedet. Overraskende mange har handlet julegaver fra butikken. Ikke minst så har vi fått veldig mye positiv respons fra folk i bransjen på butikk-konseptet vårt, legger hun til.

Et nytt «lunsjpakke»-konsept vil bli lansert i februar. Møtemat, overtidsmat og etter hvert catering vil være et nytt satsingsområde for Skikkelig Mat.

Julemarkedet regnet vekk

Interessen for det nye, store julemarkedet på Sotraplassen viser også igjen på lesertallene for vnr.no. Både nyheten om julemarkedet og artikkelen om den enorme pågangen for å få bodplass på markedet er blant de aller mest leste artiklene. Skikkelig Mat var en av to aktører i mathallen på Julemarkedet.

– Selv om været tok knekken på markedet, fikk vi vist oss frem og mange av kundene som var innom mathallen og snudde igjen, kom opp i kafeen vår i stedet, forteller Bildøy. Hun foreslår å gjøre markedet til et mer innendørsmarked neste år, med boder inne på senteret i stedet.

Planlegger nytt marked

Julemarkedet skal bli en tradisjon, men markedet i 2015 vil trolig ha færre deltakere og andre åpningstider, knyttet mot helger. Bodene og serveringsområdet vil bli brukt til andre arrangementer i løpet av året. Det forteller direktør Thomas Skålnes i Sartor Storsenter.

– Vi er meget fornøyd med å ha gjennomført tidenes første julemarked på Sotraplassen. Åpningsdagen var en knallsuksess og viste hvor flott julestemning som kan skapes her når været tillater det, sier Skålnes til vnr.no.

– Dessverre ble ikke oppslutningen så god som vi hadde håpet, på grunn av svært dårlig vær store deler av førjulstiden, legger han til.

 

Mest lest på vnr.no i 2014

 1. Savnet en skikkelig restaurant – åpner en selv
 2. Slår til med gigantisk julemarked på Sotra
 3. Slåss om bodplass på julemarkedet
 4. På New York Post sin favorittliste
 5. Blar opp 25 mill. til Sotra Sportsklubb
 6. Hun selger Sotragrå for millioner
 7. Innvier hallen med stjernespillere på fire hjul
 8. Nå begynner det å ligne
 9. Bestod fagprøven – fikk fast jobb på stedet
 10. – Janteloven gjelder ikke
 11. Eierne som vokste opp i takt med butikken
 12. Ser ingen mørke skyer
 13. Vil leie boligen din – lokker med sydentur
 14. Årets Gründer – disse er nominert
 15. Slik ser det ut fra innsiden
 16. Storbank til Sotra
 17. Her selger hun en bobil til 2,4 mill
 18. Restaurantdrømmen i havgapet
 19. Frykter ikke netthandelen
 20. De kan bli Årets Bedrift

Les også

Meny