Dette er ikke en vanlig bil

edit today

Husker du fantasibilene du tegnet som barn? På bilmessen «Kystmessen» som ble arrangert i Sotra Arena i helgen var det flere eksemplarer av fremtidens drømmebiler.

Som for eksempel «fuel-celle»-bilen til Lieco Auto, som vekket stor oppmerksomhet.

Miljøbil

Brenselcelle-biler lager elektrisk energi fra et drivstoff, ved å la det reagere med oksygen, ved hjelp av et oksidasjonsmiddel i en elektrokjemisk prosess. Drivstoffet er vanligvis hydrogen eller naturgass.

Brenselceller gir langt mer energi enn konvensjonelle forbrenningsmotorer, i forhold til den totale energimengden i drivstoffet som forbrukes. Er drivstoffet rent hydrogen, vil sluttproduktet kun være vann, som i dette tilfellet.

– Dette er fremtiden og fremtiden er nærmere enn folk tror, sier salgssjef Steinar Fauskanger i Lieco Auto til vnr.no.

Han forteller at bilen allerede kan være i salg i Norge fra 2016 – 2017.

Mersalg

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått presentert fremtiden på messen. Dette er en av få hydrogenbiler i Norge og det var veldig spennende å få vist den frem på messen, sier Fauskanger oppspilt etter at helgens messe er overstått.

Salgssjefen er også fornøyd med arrangementet, som førte til en travel mandag med en rekke kontraktssigneringer, røper han.

Også arrangørene er godt fornøyd med helgen.

– Med tanke på været fredag var det overraskende bra besøk, og både lørdag og søndag var det et jevnt sig av folk på messen. Vi er godt fornøyd, utstillerne er stort sett fornøyd og vi fikk gode tilbakemeldinger fra besøkende, sier messesjef Rolf Øvretveit i eventselskapet Heilt Konge.

OTD neste

Sotra Sportsklubb rigger nå om til Norges største årlige oljemesse OTD, som inntar Straume Idrettspark neste uke.

– Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av bilmessen takket være god dugnadsinnsats fra 80-90 blide hjelpere. Vi har god kontroll og er i rute med riggingen til oljemessen. Både bilmessen og OTD gir en solid inntjening for klubben, sier daglig leder Dan Christensen i Sotra Sportsklubb.

Les også

Meny